Credite pentru persoanele fara carte de munca
Data publicarii: 05-10-2007 | Finante-BanciDupa ce ani de-a randul au evitat sa includa in portofoliul de produse si imprumurile pentru Persoanele Fizice Autorizate (PFA) sau Asociatiile Familiale (AF), in ultima vreme bancile au vazut potentialul acestei categorii de intreprinzatori, noteaza Gandul. Nu lucreaza cu carte de munca, dar sunt autorizate conform legii iar daca indeplinesc conditiile impuse au acces imediat la produsele de creditare. In principiu, PFA-urile sau AF-urile trebuie sa demonstreze ca isi desfasoara activitatea pentru care au fost autorizate de cel putin un an, ca nu inregistreaza incidente majore in Centrala Incidentelor de Plati si datorii restante in Centrala Riscurilor Bancare si in Biroul de Credit (ca persoana fizica, dar si ca persoana fizica autorizata) si sa poata dovedi, in baza ultimei decizii de impunere fiscala, ca au obtinut un venit net in ultima perioada.
Situatia financiara "stabileste" dobanda
Fiecare institutie bancara care isi doreste astfel de clienti are cel putin trei sau patru tipuri diferite de credite, cu limita de credit, fara plafon maxim de indatorare, cu diferite perioade de rambursare, cu si fara garantii imobiliare sau de alta natura. Spre exemplu, prin creditul Easy Invest de la Volksbank se pot obtine cel mult 15.000 de euro pentru o perioada de 5 ani cu o dobanda anuala cuprinsa intre 7 si 8%, in functie de situatia financiara a persoanei fizice autorizate.
Ultimul criteriu este luat in calcul si la calcularea comisionului anual de administrare (0,4 sau 0,5%). La BCR iti trebuie un avans minim de 10% pentru creditul Invest Extra care iti permite sa finantezi, printre altele, si investitiile in animalele de productie si reproducere, plantatii pomicole si viticole amenajari piscicole sau achizitionarea de inventar agricol mecanic (tractoare, combine sau utilaje agricole). La aceeasi banca, suma maxima se stabileste in functie de capacitatea de rambursare si de garantiile constituite.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani