Romanii platesc cu 80% mai mult pentru iPodul Nano fata de americani
Data publicarii: 05-10-2007 | IT&CRomania este printre cele mai scumpe piete de achizitie a iPod-ului Nano de 4GB, acesta ajungand la un pret de 266,6 dolari, cu circa 80% mai mult decat in SUA unde costa 149 dolari, relateaza Reuters. Romania se situeaza pe locul noua potrivit indexului iPod CommSec bazat pe preturile din octombrie in dolari americani.
Una dintre cele mai mari banci australiene, Commonwealth Bank, a folosit ultima versiune a iPodului Nano, marca Apple, pentru a compara puterea de cumparare din 55 de tari, dar si pentru a arata rata de schimb globala.
"Acest studiu de piata a dus la deprecierea dolarului din SUA fata de aproape toate tarile din lume. Acest fapt reflecta de asemenea efectul tarifelor si taxelor din alte tari. Probabil ca brazilienii si argentinienii merg la cumparaturi in strainatate", a precizat seful economist la Commonwealth Bank, Craig James.
iPod Nano
Un studiu facut de The Economist magazine, a precizat ca iPodul lansat recent in SUA, ajunge la cel mai scump pret de achizitie in Brazilia, fiind de 369,6 dolari.
Bulgaria se situeaza pe locul doi, oferind pentru Nano un pret de 318,6 dolari, iPod pe care Apple l-a introdus la acelasi pret ca modelul vechi, mult mai slab decat Nano.
Piata care ofera cel mai mic pret pentru iPodul Nano este Hong-Kong cu 148,2 dolari, la distante mici aflandu-se si SUA cu al doilea cel mai mic pret, de 149 dolari, urmata de Japonia cu 154,2 dolari si Taiwan cu 165,8 dolari. In China, unde playerul este fabricat, Nano costa 179,6 dolari, mai putin decat in Germania unde este 211,6 dolari, Franta 225,8 dolari si Coreea de Sud 180 dolari.
In interiorul zonei euro, pretul Nano difera de asemenea, retailerii din Grecia oferind cel mai mic pret.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii