Romanii vor putea contribui la fonduri de pensii private din UE
Data publicarii: 04-10-2007 | Finante-BanciCapital & Alliance Private Pensions vrea sa lanseze, cel mai probabil in martie 2008, un proiect prin care romanii sa poata contribui cu 2% din salariul brut catre un fond de pensii privat din alta tara din Uniunea Europeana, a declarat directorul de marketing si vanzari al firmei, Florin Craciun.
"Legislatia romaneasca este armonizata cu legislatia europeana si permite transferul contributiei de 2% din salariul brut catre un fond de pensii privat dintr-o tara europeana", a precizat Florin Craciun.
El considera ca in acest moment nu exista inca persoane interesate sa contribuie la un fond de pensii privat din Uniunea Europeana, dar cu siguranta vor fi odata cu incheierea campaniei in care romanii isi pot alege un fond de pensii obligatoriu.
Craciun a argumentat ca un participant la un fond privat obligatoriu din Romania poate avea informatii despre randamentul acestuia dupa cel putin un an, in conditiile in care un fond din Germania, spre exemplu, ii poate oferi informatii despre randament din ultimii zece ani de functionare a acestuia.
In acest context, el a mentionat Deutsche Bank din Germania, care gestioneaza un fond de pensii administrat privat. Craciun a adaugat ca acest proiect va putea sa functioneze "destul de bine" prin intermediul retelei de brokeri cu care compania a incheiat parteneriate si care activeaza la nivel mondial - Globex International si WBN Worldwide Broker Network.
Capital & Alliance este un grup independent de companii specializate in servicii de consultanta, intermediere si asistenta in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, care a fost infiintat in 1999, cu capital integral privat.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman