Comisia Europeana a amendat grupul Visa cu 10,2 milioane euro
Data publicarii: 03-10-2007 | Finante-BanciComisia Europeana a amendat compania specializata pe emiterea de carduri de credit Visa cu 10,2 milioane euro (14,45 milioane dolari) pentru refuzul de a permite grupului Morgan Stanley de a se alatura sistemului sau de plati din Marea Britanie, relateaza Reuters.
Visa, care detine cea mai mare retea de carduri de credit din lume, a refuzat sa permita accesul grupului Morgan Stanley in cadrul sistemului propriu de plati intre martie 2000 si septembrie 2006, fara a oferi o justificare in acest sens, a declarat Comisia Europeana intr-un comunicat.
Bruxellesul incearca sa intareasca mediul concurential al acestui sector.
"Industria platilor prin intermediul cardurilor de credit joaca un rol foarte important in crearea si functionarea pietei unice in materie de plati", a declarat comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes.
"Comisia nu va tolera comportamente anti-concurentiale si va interveni in cazul in care anumitor companii nu li se permite accesul in cadrul retelelor de plati prin intermediul cardurilor de credit", a adaugat Kroes.
Visa a precizat ca Morgan Stanley este un concurent direct, insa Comisia a respins acest argument. Visa a semnat un acord cu Morgan Stanley in luna septembrie a anului trecut si a permis accesul grupului bancar american in cadrul retelei proprii.
Comisia a precizat ca a decis sa amendeze grupul Visa chiar daca Morgan Stanley a restras plangerea.
Banca americana a fost exclusa timp de sase ani de pe piata britanica, inclusiv o perioada de peste doi ani chiar si dupa ce Comisia Europeana a demarat o actiune in justitie impotriva Visa, a precizat executivul european.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii