Petrom a infiintat o divizie de energie, operationala din 1 octombrie
Data publicarii: 03-10-2007 | EconomiePetrom a infiintat o noua divizie de energie, care va administra toate viitoarele proiecte din acest domeniu, divizia fiind operationala incepand cu 1 octombrie, a informat, miercuri, compania.
"Conform strategiei noastre pentru 2010, pe care am reconfirmat-o in 2006, compania a abordat si segmentul energiei electrice. Avem in vedere atat valorificarea complementaritatii gazelor naturale si a energiei electrice, prin construirea unei centrale electrice pe gaze, cat si initierea de proiecte care acopera alte tipuri de energie precum hidro, eoliana. Cred ca Petrom poate contribui la cresterea independentei energetice a Romaniei nu numai prin securizarea resurselor de titei si gaze dar si prin cresterea ponderii energiei regenerabile in mixul energetic", a declarat directorul general executiv adjunct al Petrom, Werner Schinhan, citat intr-un comunicat.
Divizia de energie este subordonata directorului general executiv adjunct al companiei si este condusa de Lacramioara Diaconu, care a detinut anterior functia de director fuziuni si achizitii, relatii cu piata de capital.
"Construirea centralei electrice pe baza de gaze de la Petrobrazi, o investitie de circa 500 de milioane de euro, este cel mai important proiect al diviziei. Am avut oportunitatea de a fi implicata in derularea lui chiar de la inceput. In prezent desfasuram selectia de oferte pentru desemnarea contractorului care va construi centrala pe baza unui contract la cheie cu valoare fixa. Estimam sa incepem livrarea de energie electrica in sistemul energetic national la sfarsitul anului 2010. Obiectivul nostru pe termen lung este de a deveni un jucator important in sectorul de electricitate din Romania", a spus directorul diviziei de energie, Lacramioara Diaconu.
Astfel, potrivit comunicatului, crearea acestei noi divizii va aduce o serie de beneficii in administrarea portofoliului de proiecte in domeniul energiei electrice, respectiv proces decizional clar, investitii conforme cu strategia globala a companiei, concentrare a cunostintelor in domeniul energiei electrice, o interfata unica pentru partenerii externi.
La mijlocul lunii august, reprezentantii Petrom declarau ca au demarat procesul de licitatie pentru construirea centralei electrice pe gaze, cu o capacitate de 860 MW, care va fi finalizata cel mai tarziu la inceputul anului 2011.
"Consiliul de Supraveghere al Petrom si-a dat acordul si am demarat procesul de licitatie pentru construirea centralei electrice pe gaze, proces care va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an", declarase directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.
Potrivit acesteia, constructia propriu-zisa a centralei va incepe in cursul anului 2008, urmand ca, la finele anului 2010, cel mai tarziu la inceputul anului 2011, sa inceapa furnizarea de electricitate.
Profitul net al Petrom (SNP) in primul semestru din 2007 a scazut cu 38% fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 887 milioane lei (381 milioane dolari) din cauza aprecierii puternice a leului si a conditiilor nefavorabile din piata. In primul semestru al anului trecut, Petrom a afisat un profit net de 1,4 miliarde lei.
Cifra de afaceri a Petrom in primele sase luni ale anului 2007 s-a comprimat cu 14% fata de intervalul similar al anului trecut pana la 5,453 miliarde lei (2,3 miliarde dolari). In primul semestru al anului trecut Petrom a afist o cifra de afaceri de 6,31 miliarde dolari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani