Banca Millennium isi deschide portile pe 11 octombrie
Data publicarii: 02-10-2007 | Finante-BanciBanca Millennium Bcp va incepe operatiunile pe piata romaneasca la 11 octombrie, prin deschiderea directa a 40 de unitati bancare, investitiile ridicandu-se la 250 milioane de euro, potrivit publicatiei Diario Economico, citata de Curierul National. Banca se va adresa in special persoanelor cu venituri peste medie si firmelor, insa va desfasura operatiuni si pe segmentul de retail banking. Potrivit publicatiei, investitorul portughez isi va concentra activitatea asupra zonelor urbane.
Conform planului de afaceri, Millennium Bank Romania va incheia anul 2007 cu o pierdere neta de aproximativ 30 de milioane de euro, urmand ca in al cincilea an de prezenta pe piata sa atinga pragul de rentabilitate, se arata intr-un alt articol din Diario Economico. Banca a primit licenta de infiintare de la Banca Nationala a Romaniei pe 22 decembrie 2006.
In urma cu o luna, banca portugheza se afla intr-un moment de cotitura
Analistii internationali considerau in urma cu o luna ca banca portugheza se afla intr-un moment de cotitura, exact inainte de intrarea pe piata romaneasca. Cotidianul portughez Diario Economico nota la acea vreme ca debutul institutiei pe piata romaneasca va constitui un prim test pentru Millennium BCP, in conditiile in care banca traverseaza o criza interna, alimentata de lupta pentru putere dintre presedintele Jardim Goncalves si CEO-ul Paulo Teixeira Pinto.
Aceste probleme, la nivelul conducerii, au aparut dupa ce Millennium BCP a ratat preluarea rivalei BPI (Banco Portugues de Investimento), potrivit presei lusitane. Conform analistilor de la Banco Espirito Santo, esecul BCP de a cumpara alta banca si a-si majora astfel cota de piata o fac vulnerabila in fata unei oferte de preluare.
Potrivit unei surse din sectorul bancar citate de Diario Economico, Millennium BCP a inceput sa piarda clienti din sfera marilor companii, unde increderea joaca un rol important in concretizarea tranzactiilor.
Banca portugheza Millennium BCP detinea la finele lunii iunie active in valoare totala de 76,3 miliarde de euro, adica de aproximativ doua ori mai mult decat totalul activelor din sistemul bancar romanesc. In primul semestru, banca portugheza a obtinut un profit net de aproape 396 milioane euro, cu 30% peste rezultatul aferent primelor sase luni din 2005.
Integral in Curierul National
Alte articole despre Banca Millennium:
Millennium Bank, imbracata in roz, gata de deschidere
Millennium vrea specialisti romani pentru viitoarea banca
Cum iti poti depune CV-ul la Banca Millennium
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani