Calatorii cu avionul la preturi de cativa euro
Data publicarii: 01-10-2007 | TurismCompaniile aeriene low cost au lansat deja primele oferte de toamna in incercarea de a-si mentine vanzarile la fel de ridicate, noteaza Evenimentul Zilei. Dupa lunile de vara, perioada in care operatorii low cost au avut un grad de ocupare care a depasit chiar si 90%, companii mari precum easyJet, Blue Air sau SkyEurope incearca "sa-si faca plinul" de calatori cu bilete la preturi de cativa euro plus taxele de aeroport. easyJet, al doilea mare operator aerian care practica preturi mici din Europa, a intrat pe piata din Romania abia luna trecuta, iar in perioada urmatoare sunt asteptate si alte companii mari sa atace piata autohtona.
Pentru companii ca Blue Air sau Wizz Air, Romania reprezinta o piata principala, mai ales in conditiile in care asteptarile sunt ca aceasta sa creasca cu peste 20% in perioada urmatoare. SkyEurope ia in calcul chiar deschiderea unei baze operationale in Romania, ceea ce s-ar traduce prin posibilitatea efectuarii unui numar mai mare de curse directe.
Oferte limitate
Promotiile intermediare de toamna ale companiilor care anunta bilete la preturi de 30-40 de euro pentru destinatii precum Roma, Madrid, Milano, Londra, Liverpool, Valencia, Viena, Budapesta, Barcelona sau Dortmund sunt insa limitate. Pretul biletului variaza in functie de momentul in care se face rezervarea, iar pentru a prinde un bilet la pret promotional rezervarile fie trebuie facute intr-o anumita perioada, fie numarul biletelor cu preturi reduse este limitat.
De exemplu, Wizz Air a pus la bataie pana pe 3 octombrie 30.000 de bilete de avion la pretul de 89 de lei catre toate destinatiile operate, in timp ce Blue Air a anuntat preturi de zero euro, plus taxe de aeroport pentru biletele cumparate in perioada 1-7 octombrie, cu conditia ca zborurile sa fie alese in perioada 1 octombrie-15 decembrie 2007. La SkyEurope sau easyJet, preturile incep de la aproximativ 30 de euro.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani