Generali Fond de Pensii a atras 76.000 de participanti in 10 zile
Data publicarii: 27-09-2007 | AfaceriGenerali Fond de Pensii a atras in 10 zile de la demararea campaniei de aderare la pilonul II de pensii 76.000 de participanti, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Asa cum afirmam si la lansarea campaniei, reforma pensiilor private obligatorii este o reforma a tinerilor. Cu totii avem in jurul nostru persoane dragi care traiesc foarte greu cu pensia actuala. Sunt convins ca pentru cei mai multi dintre tineri acest lucru este un semnal serios de alarma in ceea ce priveste viitorul lor si de aceea aleg sa-si investeasca contributiile in singurul fond de pensii care urmareste sa obtina un grad ridicat de profitabilitate, in conditii de siguranta si stabilitate", a declarat Ioan Vreme, Director General Generali Fond de Pensii.
Generali Fond de Pensii va investi 45% din totalul activelor Fondului de Pensii Administrat Privat - ARIPI in instrumente cu grad ridicat de profitabilitate - obligatiuni, instrumente ale pietei monetare, actiuni listate, titluri de participare.
"Daca ne uitam pe indicatorii financiari din Romania si din lumea intreaga din ultimii 10 ani, dar luand in calcul si prognozele pe termen mediu, este foarte clar ca exista o tendinta de crestere pe termen mediu si lung a valorilor mobiliare sau a instrumentelor pietei monetare, ceea ce ne-a determinat sa alegem, cel putin pentru faza initiala, aceasta politica investitionala", a comentat Ioan Vreme. "Am avut in vedere si faptul ca piata primara si cea secundara interna a titlurilor de stat nu are o adancime si nici o largime suficienta, numarul de titluri tranzactionate si volumele sunt relativ mici in comparatie cu cererea de pe piata, ca sa nu mai vorbim de potentiala cerere indusa de lansarea fondurilor de pensii private", a completat Ioan Vreme.
Generali Fond de Pensii va investi restul de 55% din valoarea activelor in instrumente cu risc scazut, precum titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice, de state membre UE sau din Spatiul Economic European, titluri de stat si alte valori mobiliare emise de state terte, obligatiuni si alte valori mobiliare ale organismelor straine neguvernamentale. Aceste instrumente cu risc scazut reprezinta o pondere insemnata din totalul portofoliului investitional, tocmai pentru a aduce o consolidare a stabilitatii investitiilor. Si in cazul acestor instrumente, Generali Fond de Pensii va viza o optimizare si o alegere atenta a acestor titluri, pentru a conferi participantilor la Fond un maxim de randament.
"Asadar, prin aceasta politica investitionala, Generali Fond de Pensii urmareste in primul rand o crestere pe termen lung a contributiilor participantilor la Fondul de Pensii Aripi fara niciun fel de risc pentru acestia. Conform legii 411 / 2004 privind fondurile de pensii administrate privat, in cazul incetarii calitatii de participant, precum si in cazul transferului la un alt fond de pensii, Generali Fond de Pensii garanteaza ca valoarea activelor sale nu va fi mai mica decat suma contributiilor platite, diminuate cu penalitatile de transfer si cu comisioanele legale de administrare," a mai precizat Ioan Vreme.
Generali Fond de Pensii isi propune sa atraga pana in 16 ianuarie 2008 la Fondul de Pensii Administrat Privat - ARIPI aproximativ 12% din totalul participantilor la pilonul II de pensii, adica peste 300.000 de angajati cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani. "Startul promitator al campaniei de aderare ne da incredere ca obiectivul nostru este perfect realizabil si demonstreaza, o data in plus, ca Generali este un nume de referinta in Romania, care ofera incredere si siguranta," a concluzionat Ioan Vreme.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii