Patru din cinci companii la nivel mondial, afectate de fraude interne
Data publicarii: 26-09-2007 | AfaceriPatru din cinci companii la nivel mondial au fost afectate de fraude interne in ultimii trei ani, potrivit unui studiu comandat de firma de consultanta in domeniul riscului Kroll si elaborat de Economist Intelligence Unit. 81% dintre companii apreciaza ca expunerea lor la fraudele interne a crescut in ultima perioada, noteaza Curentul.
Potrivit studiului, una din zece companii mari pierde peste 100 milioane de dolari anual in urma actelor de frauda, care implica furt de active fizice sau informatii, frauda financiara interna, coruptie sau dare de mita.
In unele sectoare de activitate - sanatate, produse farmaceutice, constructii, inginerie, infrastructura si servicii finaciare - peste 50% dintre companii au pierdut mai mult de un milion de dolari in urma actelor de frauda.
Costurile medii suportate de companiile cu venituri anuale de peste cinci miliarde de dolari, pierderile asociate fraudelor interne depasesc 20 de milioane de dolari, iar la companiile cu venituri intre unu si 10 miliarde de dolari - 100 de milioane de dolari.
Cea mai frecventa cauza indicata de 32% dintre respondenti este fluctuatia mare a angajatilor, dar si sistemele complexe de tehnologie a informatiei (31%), accesul pe piete noi (28%) si intensificarea cooperarii intre companii (26%). In ceea ce priveste coruptia si darea de mita, cel mai ridicat procent al companiilor afectate de coruptie se intalneste in Orietul Mijlociu si Africa - 39%, iar cel mai scazut, in America de Nord - doar 9%. 14% dintre companiile din Europa de Vest si 29% dintre cele din Europa de Est si America Latina s-au confruntat cu astfel de probleme.
Explica-i sefului!
La realizarea studiului au fost intervievati 892 de directori executivi din toata lumea, reprezentand zece sectoare economice diferite.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani