Patru din cinci companii la nivel mondial, afectate de fraude interne
Data publicarii: 26-09-2007 | AfaceriPatru din cinci companii la nivel mondial au fost afectate de fraude interne in ultimii trei ani, potrivit unui studiu comandat de firma de consultanta in domeniul riscului Kroll si elaborat de Economist Intelligence Unit. 81% dintre companii apreciaza ca expunerea lor la fraudele interne a crescut in ultima perioada, noteaza Curentul.
Potrivit studiului, una din zece companii mari pierde peste 100 milioane de dolari anual in urma actelor de frauda, care implica furt de active fizice sau informatii, frauda financiara interna, coruptie sau dare de mita.
In unele sectoare de activitate - sanatate, produse farmaceutice, constructii, inginerie, infrastructura si servicii finaciare - peste 50% dintre companii au pierdut mai mult de un milion de dolari in urma actelor de frauda.
Costurile medii suportate de companiile cu venituri anuale de peste cinci miliarde de dolari, pierderile asociate fraudelor interne depasesc 20 de milioane de dolari, iar la companiile cu venituri intre unu si 10 miliarde de dolari - 100 de milioane de dolari.
Cea mai frecventa cauza indicata de 32% dintre respondenti este fluctuatia mare a angajatilor, dar si sistemele complexe de tehnologie a informatiei (31%), accesul pe piete noi (28%) si intensificarea cooperarii intre companii (26%). In ceea ce priveste coruptia si darea de mita, cel mai ridicat procent al companiilor afectate de coruptie se intalneste in Orietul Mijlociu si Africa - 39%, iar cel mai scazut, in America de Nord - doar 9%. 14% dintre companiile din Europa de Vest si 29% dintre cele din Europa de Est si America Latina s-au confruntat cu astfel de probleme.
Explica-i sefului!
La realizarea studiului au fost intervievati 892 de directori executivi din toata lumea, reprezentand zece sectoare economice diferite.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii