Realizarea portalului dedicat IMM-urilor a costat peste 6 milioane euro
Data publicarii: 26-09-2007 | IT&CRealizarea proiectului si a portalului dedicat IMM-urilor, lansat marti oficial, a costat 6,2 milioane euro, bani proveniti din fonduri europene si investiti in asistenta tehnica, logistica si altele, a declarat pentru NewsIn, directorul de proiect, Leszek Jakubowski. "Valoarea totala a proiectului si a executiei acestuia este de 6,2 milioane euro. Banii provin integral din fonduri europene", a spus Jakubowski care a precizat ca proiectul se va incheia pe 13 noiembrie anul acesta, in urma a treisprezece luni de munca.
"Problema cea mai mare a IMM-urilor, chiar si dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europenaa, a fost accesarea si absorbtia fondurilor europene. Acum lucrurile merg spre bine, din ce in ce mai bine", a mai spus Jakubowski. Potrivit acestuia, pentru ca o afacere sa aiba succes, "oamenii care muncesc pentru ea trebuie sa fie performanti, cinstiti si transparenti".
La randul sau, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi a precizat ca cele 750 milioane euro provenite din fonduri europene, pentru dezvoltarea IMM-urilor "au nevoie sa fie absorbtite, iar aceasta se poate intampla numai daca intreprinzatorii sunt informati si primesc consultanta de calitate", ceea ce isi propune si portalul dedicat IMM-urilor.
"Acest portal nu trebuie vazut ca o pagina de internet, ci ca un instrument de lucru. Portalul se va dezvolta si va deveni mai valoros pe masura ce timpul va trece, iar utilizatorii lui vor munci sa il dezvolte. Nu se va intampla asa cum se intampla cu o masina: azi o cumperi, iar peste o luna costa mult mai putin", a spus John Barker, director adjunct in cadrul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti. El a mai spus ca IMM-urile vor beneficia si de aici incolo de fonduri europene, iar Comisia Europeana va lupta in continuare pentru sprijinarea acestor intreprinderi.
Portalul www.business-entrepreneur.ro a fost lansat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.
Portalul lansat marti este un instrument guvernamental de mijlocire a relatiei institutii - mediu de afaceri si de sprijinire a sectorului IMM din Romania, in vederea utilizarii mecanismelor specifice economiei bazate pe cunoastere. Portalul are doua componente: e-guvernare si e-business.
Prima componenta intermediaza participarea IMM-urilor la actul de guvernare, prin acces rapid la informatiile furnizate de institutiile publice de resort, pe domenii de interes (acte normative la nivel national si european, oportunitati de finantare), precum si schimbul de cunostinte si de expertiza intre institutii si IMM-uri.
Componenta a doua, e - business, are rolul de a furniza utilizatorilor acces rapid la servicii de consultanta in afaceri, accesul la cataloage de produse, precum si posibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale online.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice