Pacuraru: In Romania este o mare prostie sa ocupi o functie publica
Data publicarii: 25-09-2007 | PoliticaMinistrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca va merge, marti, la DNA pentru a se informa despre dosarul in care este acuzat de luare de mita, precizand ca, dupa parerea sa, in Romania este o mare prostie sa ocupi o functie publica, pentru ca se inventeaza dosare. "Nu am stiut nimic de vreun dosar. Nu stiu ce contine. Nu am fost invitat sa dau vreo lamurire sau o clarificare. Ma voi duce maine (marti, n.r.) la DNA sa solicit o intalnire cu procurorul general", a declarat, luni, Pacuraru.
Pacuraru a afirmat ca este pentru prima oara cand este cercetat sau anchetat si considera ca sesizarea DNA are la baza un singur argument si anume faptul ca ocupa functia de ministru si are o orientare politica. "In Romania este o mare prostie sa ocupi o functie publica. Se inventeaza dosare", a spus Pacuraru.
Potrivit acestuia, acuzele care ii sunt aduse sunt nefondate si au la baza interese politice. "Regret ca in Romania se poate ajunge la aceasta situatie si ca se inventeaza dosare doar pentru ca am o anumita linie politica. Nu am niciun dubiu ca sunt interese politice, se tot vorbeste de un regim de politie politica in Romania, dar vreau sa se cerceteze daca cineva isi asuma raspunderea pentru aceste dosare inventate", a completat Pacuraru.
Mai mult, acesta a explicat ca, daca vinovatia sa este probata, isi va prezenta demisia din functia de ministru. "Daca mi se va demonstra ca exista o inregistrare sau o persoana care sa spuna ca i-am cerut ceva in schimbul unui favor imi voi da singur demisia pentru ca nu am nevoie nici de decizia presedintelui sau a primului ministru", a mai spus Pacuraru.
Totodata, acesta si-a exprimat convingerea ca niciunul din colegii sai de cabinet nu are probleme de coruptie. "Vreau sa precizez ca stiu ca acest guvern nu are si nu va avea probleme de coruptie, din cate imi cunosc colegii, desi se incearca sa se crediteze ideea ca guvernul are probleme de coruptie. Sunt convins ca acest cabinet va iesi de la guvernare, atunci cand va iesi, cu mainile curate si cu obrazul curat pentru ca pe coruptie nu are probleme", a mai spus Pacuraru.
In opinia ministrului, efectele "inventarii de dosare" sunt unele pe termen lung pentru opinia publica. "De ce s-a intamplat acest lucru? Pentru ca 85% dintre romani cred ca aceste acuze sunt adevarate, iar cei care fac acest lucru au zis "hai sa aruncam cu noroi", nu conteaza ca dupa aceea se demonstreaza ca aceste acuze nu au nicio valoare", a precizat ministrul.
"Imi pare rau ca ne consumam timpul si ne intrerupem din munca pentru subiecte inventate. Chiar astazi (luni -n.r.) discutam despre ajutoarele pentru incalzire, cum sa le majoram pentru perioada 2007-2008 si lucram si la strategia guvernamentala pentru a reduce criza fortei de munca si pentru a aduce romanii inapoi acasa", a adaugat Pacuraru.
Ministrul nu a comentat in legatura cu zvonurile potrivit carora decizia DNA de luni ar avea vreo legatura cu liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega.
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat luni pe presedintele Romaniei pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul Muncii Familiei si Egalitatii de Sanse, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.
Sesizarea procurorului sef al DNA a fost facuta in conformitate cu prevederile art. 12, art. 16 alin. 2 si art. 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata, si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 665 din 5 iulie 2007, informeaza DNA printr-un comunicat remis luni agentiei NewsIn. DNA a cerut inceperea urmaririi penale a lui Paul Pacuraru in dosarul nr.239/P/2007, potrivit comunicatului DNA.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii