Islandezii de la Askar Capital intra pe piata de imobiliare din Romania
Data publicarii: 21-09-2007 | ImobiliareReprezentanta autohtona a Askar Capital a fost lansata joi, in cadrul unui eveniment la care a luat parte presedintele Islandei, ólafur Ragnar Grímsson. Compania islandeza cu sediul in Rejkavík va dezvolta in Romania proiecte de aceeasi natura cu cele derulate in restul lumii pana in prezent. Astfel, investitiile vor fi indreptate cu precadere catre sectorul imobiliar, activitatea de baza a grupului, dar si spre finantare de proiecte, consultanta de afaceri si management al riscurilor.
Printre proiectele in derulare ale Askar Capital se numara investitii de real estate in S.U.A., Franta, India si Emiratele Arabe Unite. Reprezentanta autohtona va fi implicata activ in coordonarea acestor initiative, biroul de la Bucuresti fiind al treilea birou deschis, dupa cele din Rejkavík si Luxemburg. Biroul de la Bucuresti se doreste a fi pe viitor unul care sa deserveasca activitatea pentru intreaga Europa de Est.
Primul proiect va fi unul rezidential, in Bucuresti, iar costurile pentru ridicarea constructiei sunt de aproximativ 340 milioane de euro. Dupa Bucuresti, compania vrea sa se extinda spre Timisoara si alte orase mari din toata tara.
Eforturile Askar Capital in Romania vor fi sustinute de partenerul Metropola Imobiliare, parte a New Arch Investment. Suma investita initial de Metropola Imobiliare in cadrul acestui parteneriat va fi de 50.000.000 de euro in urmatoarele 24 de luni, intr-un proiect de birouri in zona Iancu Nicolae. De asemenea, Florin Bancila, reprezentantul in Romania al Askar Capital, a anuntat planurile investitorilor islandezi de a infuza pe termen lung in proiecte imobiliare derulate in tara noastra sume de pana la 500.000.000 de euro.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani