SUA cere conducerii FMI sa il aleaga pe Straus-Kahn la sefia institutiei
Data publicarii: 20-09-2007 | InternationalStatele Unite ale Americii au facut un apel la statele membre ale consiliului de administratie al Fondului Monetar International (FMI) sa il aleaga pe francezul Dominique Strauss-Kahn drept viitor director general al acestei institutii, relateaza AFP. "Fac apel la consiliul de administratie sa il prefere pe Dominique Strauss-Kahn pentru a-i succeda lui Rodrigo Rato", a declarat secretarul american al trezoreriei, Henry Paulson, intr-un comunicat.
Controland 16,83% din drepturile de vot in cadrul consiliului, Statele Unite ale Americii sunt principalul actionar al Fondului.
"Statele Unite il sustin pe Dominique Strauss-Kahn pentru ca suntem de parere ca se va implica in vastele reforme necesare pentru a consolida pozitia FMI drept o institutie pertinenta in viitor", a adaugat oficialul american.
Fostul ministrul francez al economiei si rivalul sau ceh Josef Tosovsky vor fi audiati in cursul acestei saptamani de catre cei 24 de administratori ai Fondului, conform AFP.
Strauss-Kahn este asteptat joi la sediul organizatiei din Washington.
Actualul director general al institutiei financiare internationale, spaniolul Rodrigo Rato, care a decis sa demisioneze, va renunta la aceasta functie dupa adunarea generala a FMI ce va avea loc la sfarsitul lunii octombrie.
Membrii consiliului de administratie al FMI, dominat de SUA si Uniunea Europeana, se vor pronunta prin vot in aceasta problema la data de 28 septembrie, informeaza AFP.
"Experienta si dinamismul lui Strauss-Kahn ii vor permite sa conduca intr-un mod viguros reforma FMI, mai ales in ceea ce priveste deciziile fondului legate de politicile valutare si acordarea unor puteri sporite in cadrul institutiei pentru statele emergente", a adaugat ministrul american.
Conform unei reguli nescrise, Europa numeste directorul general al FMI, iar Statele Unite ale Americii aleg presedintele Bancii Mondiale.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice