Volksbank Romania urca dobanda la creditele in euro cu 1,5%
Data publicarii: 20-09-2007 | Finante-BanciVolksbank Romania a hotarat sa majoreze dobanda cu 1,5% pentru creditele in euro din cauza turbulentelor de pe piata internationala, care au generat o crestere a costurile bancare directe si indirecte cu cu 1,6%, a anuntat miercuri banca. Volksbank Romania a hotarat sa urce dobanda creditelor in euro cu 1,5% din cauza cresterii costurile de refinantare ale bancilor din Europa, precum si ale bancilor din Romania, se arata intr-un comunicat.
Situatia de pe plan international a condus la majorarea costurilor bancare directe cu aproximativ 1%, in urma urcarii a indicelui de referinta Euribor, cat si a costurilor bancare indirecte cu inca 0,6%, in special a costurilor cu rezerva minima obligatorie, motiveaza banca.
Modificarile se aplica in special clientilor care au contractat credite in euro pana la 15 septembrie 2007. Imprumuturile pot fi refinantate in alta moneda, precum lei sau franci elvetieni, iar comisionul de rambursare in avans se reduce la jumatate pentru acesti clienti. Banca mai anunta ca nivelul ratei dobanzii ramane insa nemodificat pentru creditele in lei si cele in franci elvetieni.
Totodata, din 17 septembrie costurilor totale ale creditului (DAE) au urcat cu aproximativ 0,3 - 0,5%. Volksbank Romania a mai precizat ca, odata cu reducerea nivelului costurilor amintite, ratele dobanzilor vor cobori la nivelul initial.
Volksbank Romania a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de 10,8 milioane euro, care echivaleaza cu aproape 79% din castigul pe intreg anul trecut. Banca afisase un profit brut de 13,7 milioane euro pentru 2006 si castiguri inainte de impozitare de 4,1 milioane euro dupa primul trimestru al acestui an.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice