100.000 de euro pe bursa te scapa de serviciu
Data publicarii: 19-09-2007 | AfaceriO astfel de investitie va poate aduce un profit de pina la 25.000 de euro pe an sau echivalentul a 2.000 de euro pe luna, noteaza Cotidianul. Suma minima ce ar trebui avuta in cont de o persoana care doreste sa renunte la slujba si sa traiasca din profitul obtinut din acei bani este de 100.000 de euro, potrivit casei de brokeraj Intercapital Invest. O valoare mai confortabila (care sa te scape de stresul zilelor negre de pe bursa) ar fi probabil de 150.000-200.000 de euro.
Trebuie tinut cont si de celelalte considerente legate de renuntarea la serviciu, intrucit acesta nu se reduce doar la salariu. Adica este vorba despre plata asigurarilor de sanatate atit pentru persoana in cauza, cit si pentru familie (in situatia in care nu lucreaza nici un membru al familiei), precum si despre asigurarea pensiei.
Pentru a renunta la serviciu in favoarea investitiilor la bursa, trebuie ca investitorul sa faca un calcul simplu. Se porneste de la valoarea curenta a portofoliului si se aplica un randament anual posibil de a fi obtinut pe piata de capital. Acest randament ar trebui sa fie unul real (adica peste rata inflatiei, pentru a nu eroda valoarea portofoliului).
Pentru prudenta, din suma rezultata ar trebui scazut un anumit procent pentru a compensa eventuala nerealizare a randamentului vizat, dar si pentru a asigura o crestere reala a portofoliului in timp. Suma astfel ramasa se imparte la 12 si apoi se evalueaza daca acest venit lunar este suficient.
Spre exemplu, la un portofoliu curent de 100.000 de euro si la o estimare privind obtinerea unui randament real anual de 25% la bursa rezulta un venit de 25.000 de euro. Se recomanda ca pentru consum sa se foloseasca jumatate din aceasta suma, iar restul banilor sa fie pastrati pentru cresterea valorii portofoliului. Rezulta deci ca putem cheltui anual 12.500 de euro, adica in jur de 1.000 de euro pe luna.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani