Directorul general al BRD: Dobanzile ar putea creste in perioada urmatoare

Data publicarii: 14-09-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va incerca sa apere moneda nationala pentu a evita o depreciere si mai accentuata a leului, este de parere directorul general BRD Groupe Societe Generale, Patrick Gelin. "Cred ca BNR va incerca sa apere moneda nationala pentru a evita deprecierea acesteia", a afirmat Gelin, raspunzand la o intrebare referitoare la evolutia cursului de schimb. Potrivit directorului BRD, criza de lichiditati de pe pietele internationale s-ar putea reflecta intr-o majorare a dobanzilor si in Romania.

"Tendinta dobanzilor nu este in scadere, ci de usoara crestere, insa BRD nu intentioneaza pentru moment o majorare a nivelului dobanzilor", a afirmat Gelin. De la inceputul crizei financiare din SUA, moneda nationala a intrat pe o evolutie puternic descendenta, numai in luna august leul inregistrand o depreciere de 3,3% atat in raport cu euro, cat si fata de dolar.

"Nu avem vizibilitate pentru urmatoarele saptamani sau luni, avand in vedere ca suntem intr-o perioada instabila", a afirmat Gelin, referindu-se la evolutia pietei financiare. Totodata, reprezentantul BRD considera ca, "daca increderea nu va reveni", este posibil ca investitorii sa isi amane proiectele pe piata romaneasca.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: