McLaren amendata cu 100 milioane de dolari si fara puncte in campionatul F1

Data publicarii: 14-09-2007 | Auto

McLaren a fost exclusa din campionatul constructorilor 2007 si amendata cu o suma record de 100 de milioane de dolari ca urmare a audierii Consiliului mondial al sporturilor cu motor FIA (WMSC) din Paris. Pilotii Fernando Alonso si Lewis Hamilton nu au primit nicio penalizare si sunt liberi sa-si continue lupta pentru castigarea titlului F1.

Penalizarea vine dupa ce McLaren a recunoscut ca este vinovata de incalcarea Codului Sportiv International prin posesia de date tehnice confidentiale apartinand rivalilor de la Ferrari, care acum sunt mai mult ca sigur castigatorii noului titlu al constructorilor.

McLaren amendata cu 100 milioane de dolari si fara puncte in campionatul F1

De asemenea, McLaren este nevoita sa trimita Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) detalii cu privire la dezvolatarea masinii F1 din 2008. FIA a avertizat ca ar putea continua sanctiunile daca vor fi gasite nereguli in proiectarea masinii.

La audierea initiala din iulie, Consiliul a decis sa nu sanctioneze McLaren deoarece nu existau dovezi ca "secretele" Ferrari au fost folosite. A doua audiere desfasurata marti a scos la iveala noi dovezi iar FIA a cerut echipei McLaren sa prezinte orice informatie ce ar fi relevanta in acest caz.

FIA va explica motivul deciziei consiliului astazi intr-o conferinta de presa.


McLaren2007

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: