Financial Times: Membrii G7 cer o analiza a crizei creditelor ipotecare
Data publicarii: 13-09-2007 | InternationalOficiali ai trezoreriei americane au spus joi ca guvernele statelor membre ale G7, care include statele cele mai industrializate, vor cere organului organizatiei insarcinat cu evaluarea stabilitatii financiare sa cerceteze cauzele declansari crizei creditelor ipotecare, relateaza Reuters.
Intr-o interventie in cotidianul Financial Times, subsecretarul de stat al trezoreriei americane insarcinat cu afaceri externe, David McCormick, si subsecretarul pentru finantele interne, Robert Steel, au declarat ca Statele Unite ale Americii planuiesc sa coopereze cu celelelte state membre ale G7 pentru a evalua cauzele recentelor incertitudini ce au afectat pietele financiare si sa "determine un raspuns potrivit".
"Recomandarile acestui raport vor reprezenta informatii necesare unor reactii multilaterale, echilibrate, cu tinta precisa", au scris cei doi pentru Financial Times.
Autorii au declarat ca ministrul american de finante Henry Paulson si restul membrilor G7 vor cere organului G7 insarcinat cu evaluarea stabilitatii financiare - un grup de ministri de finante, presedinti ai bancilor centrale si oficiali ai autoritatilor de reglementare create dupa crizele financiare de la sfarsitul anilor 1990 - sa analizeze patru subiecte importante.
Primul subiect este lichiditatea institutiilor financiare si politicile legate de activitatea pietelor si riscurile legate de acordarea de credite, inclusiv tratamentul produselor complexe de credit.
Al doilea subiect, conform autorilor articolului, il reprezinta sectorul de contabilitate si evaluare a procedurilor legate de activitatea instrumentelor financiare derivate, mai ales pentru produsele mai complexe si mai putin raspindite pe piata, a caror evolutia devine greu de prezis in perioadele de turbulenta financiara, conform Reuters.
Subiectul al treilea este legat de principiile de monitorizare ale entitatilor financiare cu activitatea strict reglementata, iar al patrulea subiect va analiza rolul agentiilor de rating privind evaluarea produselor financiare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani