Ministerul Comertului a majorat cu 90% fondurile pentru dezvoltarea IMM-urilor
Data publicarii: 13-09-2007 | EconomieMinisterul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM), Comert, Turism si Profesii Liberale a suplimentat fondurile destinate dezvoltarii si tehnologizarii IMM-urilor pana la 76 de milioane de lei, de la 40 milioane lei, a declarat ministrul Ovidiu Silaghi, miercuri, intr-o conferinta de presa.
Ministrul a adaugat ca in programul pentru tehnologizare si dezvoltare s-au inscris 2.271 intreprinderi. Potrivit lui Silaghi, ministerul va semna saptamana viitoare un protocol cu zece banci - printre care Banca Carpatica, Banca Comerciala Romana, Piraeus Bank si Banca Transilvania - la care IMM-urile vor putea apela pentru imprumuturi.
Pentru dezvoltarea sectorului IMM, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, a indicat doua directii. Prima se refera la incurajarea IMM-urilor sa se transforme in societati pe actiuni si sa se listeze la bursa. "Capitalizarea pe bursa este o alta sursa de bani pentru dezvoltare. Avem modelul Poloniei unde demersul a avut succes", a explicat Silaghi, care a precizat ca deja a avut discutii cu reprezentanti ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in acest sens.
Cea de-a doua directie pentru dezvoltarea IMM-urilor este informatizarea acestora. "Din cauza lipsei informatizarii, IMM-urile pierd bani si informatii", a spus Silaghi.
Lista cu solicitantii inscrisi se afla pe site-ul Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). Tot aici vor fi anuntati si solicitantii care au fost declarati eligibili si acceptati pentru evaluarea in scopul finantarii.
Pentru a beneficia de ajutorul financiar nerambursabil, valoarea finantarii nu poate sa depaseasca echivalentul a 10.000 euro, pentru intrepriderile nou-infiintate si microintreprinderi, iar in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului.
In cazul intreprinderilor mici si mijlocii suma solicitata nu poate fi mai mare de 50.000 euro si 60% din valoarea proiectului.
Institutia de credit va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, reprezentand minim 25% din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat de stat.
Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in numerar. Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi (nu second-hand). O intreprindere poate accesa o singura data acest program.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului