AIG Fond de Pensii vizeaza o cota de piata de 15%
Data publicarii: 13-09-2007 | AfaceriAIG Fond de Pensii tinteste o cota de 15% din piata pensiilor private obligatorii si a investit pana in prezent circa 10 milioane euro in pregatirea angajatilor si in campania publicitara ce va demara pe 17 septembrie, a spus, miercuri, directorul general al companiei, Mihai Coca Cosma. Cota de piata vizata de AIG Fond de Pensii echivaleaza cu cota detinuta de AIG Life pe piata asigurarilor de viata, a mentionat Coca Cosma.
Compania de pensii va distribui pensii private obligatorii prin proprii agenti, dar si prin sucursalele bancii Raiffeisen, prin Raiffeisen Broker de Pensii, prin alti cel mult trei-patru brokeri de pensii din piata pe care AIG urmeaza sa ii selecteze in perioada urmatoare, a mai spus Mihai Coca Cosma.
AIG Fond de Pensii are in prezent 5.600 de agenti proprii si estimeaza ca va ajunge pana la sfarsitul anului la peste 10.000 de agenti, iar 1.750 dintre salariatii Raiffeisen Bank distribuie si pensii private obligatorii prin Raiffeisen Broker de Pensii.
Directorul general al AIG Life, Theodor Alexandrescu, estimeaza ca, desi contributiile la Pilonul II de pensii din Romania sunt foarte mici in primii ani, piata va ajunge in urmatorii zece ani la 15 miliarde euro.
"Contributiile pe care le avem in Romania la pensiile private obligatorii sunt cele mai mici din Europa si vor rezista pe piata doar cei care au o stabilitate financiara mare. Piata transferurilor de la un fond de pensii la altul va fi cea mai importanta batalie in perioada urmatoare si estimam ca nu vor ramane 15 administratori pe piata", a spus Coca Cosma. El a adaugat ca anumite fonduri au intrat pe Pilonul II de pensii doar ca sa atraga clienti si intentioneaza ca in viitor sa isi vanda fondul altor companii.
Directorul AIG Fond de Pensii a mentionat ca decizia de marti a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) de a nu aduce modificari normei de aderare la fondurile de pensii obligatorii a fost binevenita. "CSSPP a procedat bine pentru ca nu a schimbat norma de aderare cu doar cinci zile inainte de demararea sistemului. Orice schimbare a normei actuale va inmultii numarul de inrolari la mai multe fonduri de pensii", a explicat Coca Cosma si a precizat ca estimeaza ca cel mult 10% dintre contribuabilii pe Pilonul II de pensii vor subscrie la mai multe fonduri de pensii obligatorii.
Raiffeisen Bank Romania, care are o retea de peste 360 de sucursale si agentii, este de altfel si banca depozitar pentru fondul de pensii obligatoriu (pilonul II) AIG, administrat de AIG Fond de Pensii.
Fondul de pensii pe pilonul II administrat de AIG are un grad moderat de risc, cu investitii in proportie de 70% in obligatiuni guvernamentale si neguvernamentale, titluri de stat si certificate de trezorerie.
AIG Fond de Pensii are ca actionar majoritar compania AIG LIfe Asigurari Romania, detinuta de American Life Insurance Company (ALICO), membra a American International Group (AIG).
Grupul Raiffeisen Bank activeaza direct pe piata romaneasca a pensiilor private doar pe pilonul III (facultative), prin divizia de administrare de active - Raiffeisen Asset Management.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii