Guvernul a aprobat concedierea colectiva a celor 569 de angajati Nitramonia
Data publicarii: 12-09-2007 | EconomieGuvernul a aprobat concedierea colectiva a celor 569 de angajati ai societatilor divizate din platforma Nitramonia, cu acordarea de plati compensatorii, ca urmare a lichidarii voluntare a companiilor, informeaza, miercuri, un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Potrivit hotararii de guvern, toti cei 569 angajati de la Nitramonia vor fi disponiblizati, in baza ordonantei de urgenta 116/2006. Astfel, vor fi concediate 161 de persoane de la societatea Nitrofertilizer, 43 - Nitrotrans, 168 - Nitroexplosives, 67 - Nitrocontrol, 130 - Nitroservice. Potrivit ordonantei de urgenta, persoanele disponibilizate vor beneficia de plati compensatorii si venituri de completare care se vor stabili in functie de valoarea salariului mediu net pe economie comunicat de Institutul National de Statistica (INS) in luna ianuarie a anului in care se fac concedierile.
AVAS a publicat, la sfarsitul saptamanii trecute, anuntul pentru selectarea lichidatorului celor cinci societati. Licitatia va avea loc pe 15 octombrie la sediul AVAS, firmele interesate avand posibilitatea sa depuna oferte pana pe 12 octombrie. Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor celor cinci companii au decis, in 17 august, inceperea procedurilor pentru dizolvarea si lichidarea voluntara.
"Prin aplicarea masurilor din programul de restructurare totala vor fi vandute activele ce formeaza fluxurile principale de productie cat si cele care nu mai sunt necesare activitatii curente, urmand ca veniturile obtinute prin vanzarea acestor active sa fie destinate achitarii datoriilor pe care societatea comerciala le inregistreaza fata de bugetul de stat", precizeaza comunicatul AVAS.
AVAS a numit acelasi administrator unic, salariatul AVAS Claudiu Popa, la toate cele cinci societati comerciale divizate din Nitramonia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice