O companie suedeza de telecomunicatii promite convorbiri telefonice gratuite
Data publicarii: 12-09-2007 | IT&CO companie suedeza de telecomunicatii, numita TerraNet, experimenteaza o metoda prin care se pot efectua convorbiri intre doua telefoane mobile, fara ca utilizatorii sa plateasca vreo taxa, conforn BBC. Compania suedeza TerraNet a implementat aceasta idee prin folosirea tehnologiei peer-to-peer care permite utilizatorilor sa initializeze apeluri direct intre cele doua telefoane mobile fara a fi nevoie de o statie de baza GSM.
Aceasta tehnologie a fost conceputa pentru a deservi zonele rurale sau izolate unde extinderea retelelor mobile nu ar fi o optiune fezabila. Proiectul a fost lansat recent in Tanzania si Ecuador.
Tehnologia implementata de TerraNet foloseste telefoane special adaptate pentru a functiona ca noduri de retea care servesc la transmiterea de date si efectuarea apelurilor telefonice, extinzand aria de acoperire a retelei. Acest mod de colaborare intre terminalele mobile nu implica niciun cost pentru utilizatori in efectuarea convorbirilor.
In timp ce fiecare telefon TerraNet are o raza maxima de acoperire de un kilometru, oricare alt telefon aflat in zona ajuta la directionarea apelurilor, dubland raza de acoperire. Acest principiu aplicat de mai multe ori creeaza o miniretea.
Fondatorul TerraNet, Anders Carlius, a precizat ca aceasta tehnologie a creat si mari probleme, precum necesitatea unui numar foarte mare de frecvente libere, insa si-a exprimat speranta ca aceasta tehnologie va fi la fel de des intalnita pe mobile, cum e in prezent Bluetooth.
"Cea mai mare problema a noastra o reprezinta marii operatori de telefonie care sunt de parere ca tehnologia nu functioneaza si nu are un model de afaceri" a declarat Anders Carlius.
Tot fondatorul TerraNet a mai afirmat ca producatorul de telefoane mobile Ericsson a investit in compania sa aproximativ 4,4 milioane de euro, ceea ce, considera el, e o dovada ca acest model de afacere este viabil.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman