O companie suedeza de telecomunicatii promite convorbiri telefonice gratuite
Data publicarii: 12-09-2007 | IT&CO companie suedeza de telecomunicatii, numita TerraNet, experimenteaza o metoda prin care se pot efectua convorbiri intre doua telefoane mobile, fara ca utilizatorii sa plateasca vreo taxa, conforn BBC. Compania suedeza TerraNet a implementat aceasta idee prin folosirea tehnologiei peer-to-peer care permite utilizatorilor sa initializeze apeluri direct intre cele doua telefoane mobile fara a fi nevoie de o statie de baza GSM.
Aceasta tehnologie a fost conceputa pentru a deservi zonele rurale sau izolate unde extinderea retelelor mobile nu ar fi o optiune fezabila. Proiectul a fost lansat recent in Tanzania si Ecuador.
Tehnologia implementata de TerraNet foloseste telefoane special adaptate pentru a functiona ca noduri de retea care servesc la transmiterea de date si efectuarea apelurilor telefonice, extinzand aria de acoperire a retelei. Acest mod de colaborare intre terminalele mobile nu implica niciun cost pentru utilizatori in efectuarea convorbirilor.
In timp ce fiecare telefon TerraNet are o raza maxima de acoperire de un kilometru, oricare alt telefon aflat in zona ajuta la directionarea apelurilor, dubland raza de acoperire. Acest principiu aplicat de mai multe ori creeaza o miniretea.
Fondatorul TerraNet, Anders Carlius, a precizat ca aceasta tehnologie a creat si mari probleme, precum necesitatea unui numar foarte mare de frecvente libere, insa si-a exprimat speranta ca aceasta tehnologie va fi la fel de des intalnita pe mobile, cum e in prezent Bluetooth.
"Cea mai mare problema a noastra o reprezinta marii operatori de telefonie care sunt de parere ca tehnologia nu functioneaza si nu are un model de afaceri" a declarat Anders Carlius.
Tot fondatorul TerraNet a mai afirmat ca producatorul de telefoane mobile Ericsson a investit in compania sa aproximativ 4,4 milioane de euro, ceea ce, considera el, e o dovada ca acest model de afacere este viabil.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii