Activele Libra Bank au crescut cu 33% in primul semestru din 2007
Data publicarii: 06-09-2007 | Finante-BanciLibra Bank detinea la finalul lunii iunie active de 679 milioane lei (216,65 milioane euro), in crestere cu 33% fata de decembrie 2006, ca urmare a avansului puternic al creditelor acordate pe segmentele profesiilor liberale si IMM-urilor, a spus presedintele bancii, Emil Bituleanu. La sfarsitul anului 2006, Libra Bank detinea active de 506,5 milioane lei (149,8 milioane euro) si controla 0,29% din piata bancara romaneasca, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Dupa primele sase luni din 2007, Libra Bank a afisat un profit net in valoare de 412.000 lei, volumul creditelor acordate insuma peste 300 milioane lei, iar valoarea depozitelor atrase de la clienti depasea 500 milioane lei.
"In 2007, Libra Bank va continua sa se orienteze catre segmentul profesiilor liberale si catre cel al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). De asemenea, va incerca sa identifice nevoile specifice segmentelor de nisa pentru a le oferi cele mai bune solutii de finantare. Libra Bank si-a propus sa dezvolte segmentul IMM-uri, pentru care a conceput solutii financiare adecvate", a precizat Bituleanu.
Valoarea creditelor acordate de banca pe segmentul profesiilor liberale a crescut de peste doua ori (cu 106%) in intervalul iunie 2006 - iunie 2007, pana la 97 milioane lei. La jumatatea anului trecut, banca acordase credite de 47 milioane lei pe acest segment. Totodata, creditelor pe segmentul IMM-urilor a urcat cu 49% in acelasi interval pana la 134,6 milioane lei, fata de 90,5 milioane lei cat afisase la jumatatea anului trecut.
In ceea ce priveste numarul de clienti, Libra Bank a raportat o crestere cu 63% pe segmentul profesiilor liberale si cu 50% pe segmentul IMM-urilor in prima jumatate a acestui an fata de acelasi interval din 2006.
"Ne-am propus sa crestem cota de piata pe fiecare dintre segmentele profesiunilor liberale, respectiv pe sectorul medical, farmaceutic, juridic, al contabililor si cel mai recent dezvoltat, al arhitectilor", a mai spus Bituleanu.
Potrivit propriilor estimari, banca va ajunge la sfarsitul acestui an la o cota de piata de 8,5% pe segmentul medicilor, 8% pe segmentul avocatilor, 3,4% pe cel al veterinarilor si 2% pe segmentul arhitectilor, pentru care banca a lansat primele produse in luna iulie a acestui an. Banca a calculat cotele de piata in raport cu numarul total de clienti pentru fiecare profesie in parte.
Libra Bank avea la jumatatea acestui an o cota de piata de 6% pe segmentul medicilor, 3,5% pe segmentul avocatilor si 1,3% pe cel al veterinarilor.
Potrivit rezultatelor afisate in primele sase luni din 2007, achizitia de echipamente reprezinta aproximativ 65% din totalul finantarilor pe segmentul medical.
Libra Bank este interesata sa colaboreze cu autoritatile publice pe sectorul medical in ce priveste licitatiile publice si sa colaboreze cu spitalele si cu furnizorii acestora. De asemenea, banca este interesata sa finanteze firmele care au incheiat contracte cu autoritatile statului.
Pentru finantarea firmelor, Libra Bank a semnat parteneriate de colaborare cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) in vederea derularii fondurilor nerambursabile, Eximbank, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, Fondul Romano-German, Banca Germana de Dezvoltare (KfW Entwicklungsbank) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului