Trucuri pentru casa din lemn ieftina si buna
Data publicarii: 06-09-2007 | ImobiliareLocuintele din blocuri s-au scumpit cu peste 15% in acest an, noteaza Cotidianul. O casa in apropierea Bucurestiului a devenit o solutie mai ieftina pentru cei care doresc o locuinta. Cererea pentru case din lemn creste deoarece pretul este mai mic decit in cazul celor din zidarie. "Din ce in ce mai multe sint cererile pentru casele din lemn, alegere justificata de caracteristicile pe care le are o astfel de constructie: timp redus de executie, randament termic bun, grad mare de rezistenta la seism", spune Anca Gheorghiu, PR manager la compania ACED Construct.
Cu toate acestea, dincolo de factorul pret, cei care opteaza pentru o astfel de locuinta trebuie sa fie atenti la calitatea finisajelor si la modul in care e executata. In caz contrar, pot aparea probleme mari.
Izolarea termica si fonica este foarte importanta. De ea depind confortul celor care locuiesc in acest imobil, dar si rezistenta cladirii. "Trebuie ca acea casa sa fie corect proiectata. Tendinta aceasta de locuinta ieftina si usor de realizat poate duce la probleme cum ar fi termoizolatie insuficienta si prost realizata sau izolatie acustica insuficienta. O astfel de constructie colectiva, in sensul de doua apartamente suprapuse, nu este de recomandat, deoarece este greu de izolat acustic. O locuinta colectiva dintr-un astfel de sistem usor nu as recomanda", spune Marius Smigelschi, director executiv la Banca de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism.
O buna izolare termica reduce pierderile de caldura si protejeaza si materialul. "Daca sint realizate cum trebuie, rezista. Exista bisericile din lemn care rezista de sute de ani", mai spune acesta.
O alta mare problema a constructiilor din lemn o reprezinta faptul ca sint vulnerabile la foc. "Pot sa ia foc chiar daca lemnul este ignifugat. De aceea casa trebuie bine gindita. Daca am o instalatie electrica plasata in perete si face scurtcircuit? Trebuie sa fie bine realizata. In astfel de situatii se merge cu instalatia plasata aparent sau semiaparent", mai spune Smigelschi. Calitatea finisajelor dicteaza si pretul.
Pretul este mai mic pentru casele din lemn decit pentru cele din caramida. In general, pe piata se vorbeste despre preturi medii de 250-300 de euro metrul patrat construit, fata de 450-500 de euro in cazul zidariei.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman