Averile regilor contemporani
Data publicarii: 04-09-2007 | LifestyleV-ati intrebat vreodata ce averi au regii si reginele din ziua de azi? Ei, bine, revista americana "Forbes" a realizat un top al celor mai bogate capete incoronate din intreaga lume. Clasamentul averilor monarhilor, realizat de "Forbes", cuprinde 15 nume, dintre care 13 barbati si doar doua femei, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si regina Beatrix a Olandei. Prima are o avere de 600 de milioane de dolari (locul 11), iar cea de-a doua, 300 de milioane de dolari (locul 14).
Pe primul loc in clasament se situeaza sultanul Bruneiului, Haji Hassanal Bolkiah, care are o avere estimata la 22 de miliarde de dolari, de 36 de ori mai mult decat regina Marii Britanii. Acesta a mostenit averea de la stramosii sai, sultanul facand parte dintr-o dinastie veche de 600 de ani.
Averi din petrol
Mai mult de o treime dintre regii din top, sase, mai exact, sunt stapani peste domenii bogate in petrol din Orientul Mijlociu. Este si cazul lui Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, care ocupa locul doi in top, cu o avere de 21 de miliarde de dolari. Acesta stapaneste peste Abu Dhabi, unul dintre cele sapte emirate care alcatuiesc Emiratele Arabe Unite, el fiind, totodata, presedintele Emiratelor.
Podiumul este incheiat de Abdullah Bin Abdulaziz, regele Arabiei Saudite, cu o avere de 19 miliarde de dolari. Acesta construieste un oras de 26 de milioane de dolari in onoarea sa, care ii va purta numele.
Singurul monarh burlac din top este printul Albert al II-lea de Monaco, care ocupa locul 8, cu o avere estimata la 1,2 miliarde de dolari. Averea totala a celor 15 monarhi este de 95 de miliarde de dolari.
Niciunul dintre acesti monarhi nu figureaza, insa, in topul general al miliardarilor "Forbes", deoarece averile lor sunt impartite la familie si deseori banii sunt controlati de catre acestia pentru binele natiunii si al teritoriului lor. In top nu s-au calificat monarhi din tari importante, precum Spania sau Japonia.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman