Preturi prohibitive la alimentele naturale
Data publicarii: 03-09-2007 | LifestyleCa sa aiba aspect comercial, producatorii de alimente adauga la fabricarea produselor aditivi alimentari care sunt daunatori organismului uman, noteaza Realitatea Romaneasca. Producatorii spun ca daca ar elimina E-urile din alimente, costurile produselor ar fi uriase. In aceste conditii, mancarea sanatoasa si naturala a devenit un lux pe care nu toata lumea si-l permite. Comerciantii numara pe degete alimentele de la rafturi care nu contin E-uri.
"Aceasta durata de comercializare a produsului ar fi foarte scurta. De aici rezulta costuri mai mari, pierderi mai mari si un pret mai mare. Se vorbeste foarte mult de bio, de ecologice, de alimente foarte bune, dar aceste alimente pana si in Occident nu ocupa mai mult de cateva procente din piata pentru ca sunt produse scumpe pe care populatia nu si le permite", a declarat Mihai Visan, director executiv Asociatia Romana a Carnii.
Producatorii de alimente spun ca folosesc aditivii alimentari pentru ca produsele sa arate mai bine si sa se vanda mai bine. Etichetele de pe ambalaje arata ca in majoritatea produselor, de la paine, mezeluri, bauturi alcoolice si racoritoare, la fructe, cereale si legume modificate genetic, se regasesc aditivi cancerigeni, extrem de nocivi sanatatii. Dupa unele studii de specialitate, un locuitor dintr-o tara civilizata consuma circa 4,5 kg de aditivi alimentari pe an.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani