Mioara Mantale, schimbata din functia de prefect al Bucurestiului
Data publicarii: 29-08-2007 | PoliticaGuvernul a decis, marti, schimbarea din functie a unui numar de cinci prefecti din Botosani, Mehedinti, Vaslui, Vrancea si Bucuresti. Prefectii schimbati din functie sunt urmatorii: Roman Cristian Constantin (Botosani), Marius Balu (Mehedinti), Ion Oprea (Vrancea), Mioara Mantale (Bucuresti) si Ioan Zaharia (Vaslui).
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a anuntat ca noul prefect numit definitiv la Bucuresti este Catalin Deaconescu, fost subprefect, iar Mioara Mantale a fost numita subprefect al Capitalei. Un alt prefect numit definitiv este cel de la Vrancea, Dragos Mircea care a ocupat pana in prezent functia de subprefect al aceluiasi judet.
Temporar au fost numiti prefecti: Gheorghe Sorescu (Botosani), Sevastian Bazoi (Mehedinti) si Ciprian Iftimoaie (Vaslui).
La Mehedinti si Vrancea, prefectii schimbati, respectiv Marius Balu si Ion Oprea au fost numiti subprefecti.
La Botosani si Vaslui, prefectii schimbati, Cristian Roman si Ioan Zaharia au fost numiti inspectori guvernamentali.
"La elaborarea proiectului deciziilor primului-ministru de numire in functiile de inspectori guvernamentali s-au avut in vedere prevederile HG 341/2007 privind intrarea in categoria inaltilor functionari publici, managementul carierei si mobilitatea inaltilor functionari publici", a afirmat Spataru.
Mioara Mantale considera numirea sa in functia de subprefect "o retrogradare"
Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, considera numirea ei in functia de subprefect "o retrogradare" si sustine ca va formula o pozitie oficiala referitoare la revocarea ei din functie dupa ce decizia Guvernului va fi publicata in Monitorul Oficial.
"Am aflat din mass-media cu totii de inlocuirea mea, nu am primit nicio instiintare oficiala din partea Guvernului sau a ministerului (ministerul Internelor si Reformei Administrative, n.r.) referitoare la mutare", a spus Mioara Mantale.
Ea a precizat ca in calitate de inalt functionar public are obligatia sa ceara institutiilor publice sa respecte legea. Mantale a explicat ca, dupa ce revocarea va aparea in Monitor, va constata daca Guvernul a respectat sau nu legea. "Daca Guvernul a respectat legea ma voi conforma, dar daca voi constata vreun abuz generat de o interpretare politica, voi apela la instanta", a spus fostul prefect.
Mioara Mantale considera numirea sa in functia de subprefect "o retrogradare", in conditiile in care din anul 2005, cand a fost numita in functia de prefect, si pana in prezent nu a primit nicio mustrare, avertisment sau alta sanctiune. Ea a mentionat ca nici subprefectii nu au primit vreo sanctiune.
Fostul prefect al Capitalei a mai spus ca, daca Guvernul a motivat revocarea sa printr-o imbunatatire a activitatii, acest lucuru nu se poate face mutand un inalt functionar public de pe o functie superioara pe o functie inferioara.
La randul sau, nou-numitul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, a precizat ca nu comenteaza decizia Guvernului, nu acesta este rolul sau si ca asteapta publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Guvernului pentru a vedea motivele care au condus la numirea sa in functie. Totodata, el a mai spus ca echipa din care a facut parte, adica prefectul Mioara Mantale si cei trei subprefecti, a functionat foarte bine si spera ca vor face o echipa buna si in continuare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani