Drumul de la banca la casa dureaza sase saptamani
Data publicarii: 28-08-2007 | Finante-BanciImediat dupa ce potentialul cumparator se decide la ce banca sa aplice pentru un credit imobiliar sau ipotecar, urmeaza procesul elaborat pentru contractarea acestui credit, precum si procesul postcreditare, care implica aprobarea, acordarea si perfectarea contractelor necesare, noteaza Cotidianul. "Solicitantul care se incadreaza in criteriile de eligibilitate ale bancii primeste lista cu documentele necesare obtinerii creditului, formularele aferente si este informat cu privire la etapele necesare ", afirma Madalina Grindei, director regional Bucuresti la Piraeus Bank.
Dupa gasirea bancii, urmatorul pas il reprezinta obtinerea documentatiei necesare realizarii dosarului de credit, precum si semnarea cererii de credit. Documentele necesare sint cererea de credit completata si semnata de catre toti participantii cu venituri, actele de identitate si documentele de venit. In acelasi timp, clientul trebuie sa prezinte documente care atesta obiectul creditului si valoarea investitiei.
Unul dintre acestea este, in cazul achizitionarii unui apartament, precontractul de vinzare-cumparare pentru imobilul cumparat, care trebuie sa cuprinda valoarea de vinzare, modalitatea de plata si valoarea avansului achitat in cazul in care clientul participa cu avans. "Anterior semnarii contractului de credit, clientul incheie asigurarile necesare, cum sint asigurarea de deces, de invaliditate permanenta sau asigurarea imobilului ipotecat", spune Traian Traicu, purtatorul de cuvint al BRD-Groupe Societe Generale. In aceasta etapa, dosarul va fi depus la banca. Institutia financiara preaproba creditul solicitat, clientul urmind sa isi gaseasca o locuinta.
Ana Bunghez, director retea centre Raiffeisen Bank-Casa Ta, afirma ca important pentru client este ca, inainte de a da un avans si de a semna un antecontract, acesta poate primi pe baza documentelor financiare care atesta veniturile obtinute o scrisoare de preaprobare cu suma maxima la care se incadreaza, valabila 45 de zile. Apoi poate sa identifice imobilul pe care doreste sa il achizitioneze si sa incheie un antecontract. "In felul acesta se elimina riscul ca el sa dea un avans si apoi banca sa ii spuna ca, in urma verificarilor, nu indeplineste conditiile de eligibilitate si nu se incadreaza pentru creditul solicitat", mai spune aceasta.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice