Card de credit MasterCard de la CEC
Data publicarii: 27-08-2007 | Finante-BanciCEC ofera persoanelor fizice cardul de credit MasterCard, cu o dobanda anuala de 17,5% pe an, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Dobanda anuala efectiva (DAE) este, pentru o suma de 5.000 lei, 21,3%. Suma maxima care poate fi solicitata pe cardul de credit CEC MasterCard este de pana la trei salarii nete, urmand ca din 3.09.2007 plafonul sa urce la noua salarii nete, dar nu mai mult de 40.000 lei, in functie de bonitatea financiara a fiecarui client.
Cardul de credit CEC MasterCard se emite in sapte zile lucratoare si are o perioada de gratie la plata dobanzii, pentru tranzactiile la comercianti, de pana la 59 zile calendaristice de la data tranzactiei (pentru retragerile de numerar, dobanda se calculeaza din data tranzactiei). De asemenea, cardul ofera posesorilor sai facilitatea de inrolare gratuita in serviciul 3D Secure, serviciu extrem de util pentru tranzactionare securizata pe Internet.
Contul de card permite si depunerea de disponibilitati proprii, chiar si dupa achitarea integrala a datoriei catre banca. Acest aspect este important pentru clienti, mai ales pentru cei care calatoresc in strainatate (ex.: un client are un plafon de credit de 3.000 lei si nu a utilizat nimic, dar si-a estimat ca va cheltui in concediu 4.000 lei. El poate depune in contul de credit card 1.000 lei din surse proprii si va putea utiliza intreaga suma de 4.000 lei, fara a trebui sa solicite un alt card, eventual de debit, sau sa ia 1.000 lei numerar cu el). Alimentarea contului de card, ca si rambursarea lunara, pot fi efectuate cash la orice unitate CEC sau prin virament din alte banci.
Din ratiuni de securitate, accesul la numerar este limitat la maxim 3.500 lei/zi in tara si echivalentul in lei a maxim 1.500 euro in strainatate, dar clientul poate depune o cerere individuala la banca prin care sa solicite majorarea sau diminuarea sumei maxime zilnice ce poate fi retrasa in numerar, in functie de necesitatile sale. Contul de card permite atasarea a pana la patru carduri suplimentare, iar clientul poate decide pentru fiecare utilizator in parte ce suma poate accesa lunar din plafonul de credit al contului. Cardul CEC are utilizare nationala si internationala, fara nici un fel de limitare teritoriala.
ATM-urile CEC ofera posibilitatea obtinerii unui miniraport tranzactii card, respectiv lista ultimelor sapte tranzactii efectuate pe card (nu extras de cont, ci strict ultimele operatiuni efectuate pe card). De asemenea, toate ATM-urile CEC ofera posibilitatea de consultare a disponibilului din cont (cati bani mai pot fi cheltuiti).
Orice persoana cu venituri lunare constante si stabile poate solicita un card de credit CEC MasterCard. Documentatia necesara: cerere de emitere card, adeverinta de venit si, eventual, documente care sa certifice alte venituri certe in afara de salariu (ex: venituri din inchiriere imobile, din dividende, stimulente lunare regulate, etc.). De asemenea, la sediul bancii se completeza cateva documente standard prevazute de reglementarile in domeniu (acord consultare CRB, acord consultare Birou de credit, Declaratie de relatie speciala cu banca).
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman