Cat pot scoate de pe card si cat ma costa comisionul
Data publicarii: 27-08-2007 | Finante-BanciDe la 3.000 de lei pe zi la lipsa unei limite si de la 2% plus 3,5 lei la 0,5% din suma extrasa, bancile au conditii diferite in ceea ce priveste suma maxima si respectiv comisioanele impuse pentru extragerea de numerar de pe card, noteaza Cotidianul. Cotidianul a realizat o evidenta a conditiilor impuse de cei mai importanti cinci emitenti de carduri din Romania. BCR, BRD, Bancpost, Raiffeisen si UniCredit aduna dupa primele sase luni ale anului aproximativ 9 milioane de carduri de credit si de debit, valoare ce depaseste numarul cardurilor existente in intregul sistem la nivelul anului trecut.
BCR este lider cu 2,3 milioane de carduri emise, urmata de BRD cu putin peste doua milioane si de Bancpost cu aproximativ 1,9 milioane de carduri emise. Aceste banci plus Raiffeisen au emis dupa primele sase luni ale anului aproximativ un milion de carduri noi, majoritatea de debit si cele mai multe dedicate persoanelor fizice.
Dintre cele cinci, Bancpost este singura institutie de credit care nu impune o limita maxima pentru extragerea de numerar intr-o zi. "Suma este limitata doar de disponibilul din cont si de caracteristicile fizice ale bancomatului (40 de bancnote/retragere, adica maximum 4.000 de lei/operatiune)", ne-au spus reprezentantii bancii. La Raiffeisen poti extrage cel mult 3.000 de lei pe zi, le fel si la BCR. Ultima mai adauga faptul ca poti efectua cel mult zece tranzactii intr-o zi. La UniCredit Tiriac poti extrage maximum 1.000 de euro sau echivalent lei pentru cardurile Maestro, MasterCard Mass, Visa Electron si Visa Classic si respectiv 2.000 de euro pentru MasterCard Gold si Visa Gold.
In privinta comisioanelor, BRD detine un record negativ. Astfel ca, pentru extragerea de numerar de la bancomate din Romania, altele decit cele apartinind BRD, veti plati pina la 1% din suma extrasa plus 3,5 lei. Pentru retrageri de numerar de la ATM-urile BRD in cazul cardurilor Maestro, Visa Classic, Visa Electron si Cardul 10 veti lasa 0,20% din suma extrasa, iar pentru cardul Gold, 0,50%. Pentru retragerile de la ghiseu dati 0,20% in cazul cardurilor Maestro, Visa Electron, Cardul 10 si cardul BRD ISIC si 0,5% pentru Visa Classic si MasterCard Gold. Pentru retragerile de la ATM-urile altor banci veti da 0,5% plus 2,5 lei in cazul cardurilor Maestro si Visa Electron si respectiv 1% plus 3,5 lei pentru Visa Classic si MasterCard Gold.
La UniCredit Tiriac platiti 0,2% din suma pentru extragerile de la bancomatele bancii, indiferent de card. Aceasta banca detine recordul absolut in privinta comisionului pentru cardurile Gold. Pentru retrageri de numerar de la ATM-urile altor banci, in cazul acestor produse dati 2% din suma extrasa plus 2,5 lei. Pentru cardurile Maestro si Visa Electron dati 0,5% plus 2,5 lei, iar pentru cardurile MasterCard Mass si Visa Classic 1% plus 2,5 lei.
La ghiseele Raiffeisen, pentru cardurile MasterCard, Maestro si Visa Electron emise de banca platiti 0,4%. La ATM-urile aceleiasi banci dati 0,2% din suma extrasa. La ghiseele si bancomatele altor banci dati 1% plus 2,5 lei pentru cardul MasterCard si respectiv 0,5% plus 2,5 lei pentru Maestro si Visa Electron. Daca aveti card la BCR, lasati 0,2% la ATM-urile proprii sau 0,5% la ghisee. Pentru retragerile din retelele altor banci platiti 0,5% plus 2,5 lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile