Aradenii si-au luat case in Ungaria cu 5.000 de euro
Data publicarii: 22-08-2007 | ImobiliareSute de romani din vestul tarii s-au mutat in localitatea maghiara Battanya, noteaza Adevarul. Confort, liniste si preturi mult mai mici decat in Romania, la orice produs. Aradenii care si-au cumparat case in micul orasel maghiar Battanya spun ca au facut afacerea vietii lor. Pretul scazut al imobiliarelor de aici, in comparatie cu cele din Arad, i-a determinat pe multi sa-si vanda proprietatea din Romania ca sa-si cumpere si casa la unguri, si masina, si sa mai ramana si cu bani pentru alte investitii. Zilnic, sute de aradeni trec granita din Ungaria in Romania pentru a ajunge la serviciu, iar seara se intorc acasa… in Battanya.
Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care a adus si simplificarea procedurilor de trecere a granitei, a crescut si mai mult cererea de locuinte a romanilor in tara vecina. "Peste 200 de familii din Arad s-au stabilit la Battanya si se pare ca exodul aradenilor va continua. Orasul este foarte curat, foarte aranjat, toate casele beneficiaza de retea de apa, gaze, iar unul dintre avantaje este ca e asezat foarte aproape de granita. In general, tinerii sunt cei care cumpara case, iar faptul ca acestea sunt ieftine e considerat o oportunitate mai ales pentru familiile cu copii mici care nu au venituri atat de mari", explica viceprimarul localitatii Battanya, Traian Cresta, exodul aradenilor catre Ungaria.
Aradenii au aflat de oportunitatile imobiliare din orasul aflat la 25 de kilometri de granita cu Romania chiar de la autoritati: "Orasul Battanya are foarte multe legaturi cu Romania, fiind infratit cu localitatile aradene Pecica, Lipova si cu municipiul Arad, ceea ce inseamna ca punem baze mari pe dezvoltarea transfrontaliera. Parerea mea este ca au aparut primele semne ca Romania si Ungaria au intrat in comunitatea europeana si se dezvolta impreuna", ne-a declarat viceprimarul de origine romana din Battanya, Traian Cresta.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice