Constanta si Suceava, in topul accesarii fondurilor SAPARD
Data publicarii: Astazi, 21-08-2007 | EconomieCele mai multe proiecte SAPARD au fost realizate in judetul Constanta, respectiv 283 de proiecte insa, in functie de valoarea proiectelor, cele mai multe fonduri europene au ajuns in judetul Suceava, a informat, marti, Agentia pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (APDRP). "Solicitarile de fonduri europene SAPARD au inregistrat diferente foarte mari de la o regiune la alta si de la un judet la altul, fiind influentate direct de nivelul dezvoltarii economice al regiunii sau judetului dar si de interesul agentilor economici pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile", se precizeaza in comunicatul remis de APDRP.
Astfel, cele mai multe proiecte SAPARD au fost realizate in judetul Constanta, respectiv 283 de proiecte in valoare de 205,8 milioane de lei. De asemenea, in judetul Suceava au fost aprobate 272 de proiecte, in valoare de 336,14 milioane de lei. In topul privind accesarea fondurilor SAPARD se afla si judetul Timis, cu 227 proiecte, respectiv judetul Iasi cu 207 proiecte.
Potrivit APDRP, cele mai putine proiecte SAPARD, respectiv 37, au fost realizate in judetul Mehedinti, unde beneficiarii au solicitat fonduri de 31,7 milioane de lei, fiind inregistrata cea mai scazuta rata a alocarilor SAPARD la nivel judetean.
"In aceeasi situatie se afla si judetele Giurgiu, Ilfov, Covasna, Bistrita Nasaud si Sibiu, unde au fost depuse in jur de 500 de proiecte", informeaza APDRP.
Raportat la numarul de locuitori din fiecare judet, repartizarea fondurilor europene SAPARD inregistreaza o modificare a ierarhizarii in functie de numarul de proiecte sau de valoare totala a acestora. Astfel, in judetul Tulcea au fost depuse 154 de proiecte, ceea ce reprezinta sase proiecte la 10.000 de locuitori.
In judetele Mehedinti, Prahova si Dolj au fost inregistrate cele mai putine proiecte raportate la 10.000 de locuitori, respectiv 1,5 proiecte in Mehedinti si cate 1,8 proiecte in Prahova si Dolj.
Pentru programul SAPARD Romania a primit fonduri europene de 1,5 miliarde de euro, din care a reusit sa cheltuie circa 842,65 milioane de euro. Diferenta trebuie utilizata pana in 2008, data la care se finalizeaza programul SAPARD.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile