Monitoarele viitorului au intrat in probe
Data publicarii: 21-08-2007 | IT&CLaboratoarele Inami din Japonia au dezvoltat un monitor care creeaza chiar senzatia de briza atunci cand utilizatorul "alearga" intr-o lume virtuala, noteaza Evenimentul Zilei. Monitoarele viitorului vor fi mai late si mai subtiri, iar tot mai multe vor primi comenzi direct prin atingerea ecranului, conform site-ului Statesman.com. Unele vor avea forme si marimi neobisnuite.
Este vorba despre ecrane flexibile ce pot fi rulate pentru a ocupa mai putin spatiu sau de ecrane curbate, ce le ofera un camp mai bun de vizualizare jucatorilor impatimiti. Altele vor beneficia de ecrane reflexive care se incarca de la soare sau de la lumina becului, pentru a consuma mai putina energie.
Exista chiar un proiect de monitor, dezvoltat de laboratoarele Inami din Japonia, care are mici fante incorporate ce sunt capabile sa creeze o briza atunci cand, de exemplu, utilizatorul "alearga" intr-o lume virtuala gazduita de un joc video.
"Aceste inovatii sunt determinate de modul in care oamenii folosesc computerele si televizoarele, o piata de peste 100 de miliarde de dolari la nivel mondial", crede Kurt Scherf, de la compania de cercetare din Dallas, Parks Associates.
Vom consuma cafeaua pe monitor
Corporatia Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, lucreaza la un proiect interesant - Microsoft Surface.
Este vorba despre un computer cu forma unei masute de cafea, care reprezinta un pas important in directia inlocuirii mouse-ului si a tastaturii cu mijloace mai simple de utilizare, precum comanda vocala sau simpla atingere.
Microsoft Surface are un ecran cu diagonala de 30 de inchi (76 de centimetri), plasat sub o suprafata din plastic dur care permite accesarea prin atingere a meniurilor.
Computerul recunoaste si interactioneaza cu aparate plasate pe suprafata sa, putand fi vizualizate, de exemplu, fotografiile stocate intr-un aparat foto digital asezat pe ecranul sau. Primele exemplare vor fi livrate in noiembrie 2007, la un pret cuprins intre 5.000 si 10.000 de dolari.
Nici cel mai mare producator de computere personale si imprimante din lume, Hewlett-Packard, nu s-a lasat mai prejos. In ianuarie anul curent a introdus computerul TouchSmart, in valoare de 1.800 de dolari. Acesta este destinat folosirii in interiorul casei.
Parintii si copiii pot folosi monitorul sensibil la atingere al acestuia pentru a naviga pe internet, a scrie mesaje, pentru a vedea agenda sau calendarul familiei sau pentru a vizualiza poze sau filme, fara a le fi teama ca varsa lapte pe tastatura.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani