Cameron va investi 63 milioane dolari in constructia unei fabrici la Ploiesti
Data publicarii: 14-08-2007 | AfaceriCompania americana Cameron, unul din principalii furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera si a gazelor, va investi 63 de milioane de dolari pentru constructia unei fabrici la Ploiesti, care va produce echipamente de suprafata pentru pietele de profil. Uzina, care va fi inaugurata la mijlocul anului viitor, va avea 300 de angajati si se va intinde pe o suprafata de 11.500 metri patrati. Fabrica va produce echipamente de suprafata, cum ar fi capete de sonda si de eruptie, pentru pietele de profil din Europa, Africa, Rusia si zonele marilor Mediterana si Caspica.
"Este o investitie logica pentru noi in acest moment, tinand cont de cererea actuala, de proiectele existente si viitoare precum si de planurile de dezvoltare ale clientilor nostri din aceste regiuni", a declarat directorul general al companiei, Sheldon Erikson.
Compania americana Cameron produce echipamente, sisteme si servicii pentru controlul fluidelor in industria petroliera si a gazelor. Societatea a cumparat, in noiembrie 2007, uzina Sterom din Campina, unde fabrica in prezent produse pentru pompaj artificial si echipamente standard de suprafata.
Uzina din Campina produce echipament pentru instalatii de productie conventionale, in vreme ce fabrica din Ploiesti va face produse mai scumpe, pentru aplicatii mai complexe, potrivit directorului companiei.
Rezultatele uzinei Cameron din Campina au fost apreciate ca "favorabile" de catre presedintele Grupului de Foraj si Sisteme de Productie din cadrul companiei Cameron, John Carne. "Orientarea fabricii de la Ploiesti spre productia de echipamente de suprafata sofisticate va permite celorlalte uzine sa-si canalizeze resursele spre productiile lor de baza si ne va permite sa venim in intampinarea cererii crescande de echipament de suprafata de inalta tehnologie", a adaugat John Carne.
Compania Cameron produce capete de eruptie subacvatice in Marea Britanie, supape si conectori pentru conducte in Irlanda, sisteme de control in fabrica din Germania si echipamente de foraj in fabrica din Franta. Cameron mai detine unitati de productie in SUA, Singapore, America de Sud si Malaezia.
Compania Cameron are sediul central in Houston (Texas) si are, la nivel mondial, un numar de 12.400 de angajati. Compania a raportat in 2006 venituri de 3,7 miliarde de dolari. Firma a fost cunscuta sub numele de Cameron Cooper Corporation pana anul trecut, cand actionarii au decis schimbarea numelui in Cameron.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile