Cameron va investi 63 milioane dolari in constructia unei fabrici la Ploiesti
Data publicarii: 14-08-2007 | AfaceriCompania americana Cameron, unul din principalii furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera si a gazelor, va investi 63 de milioane de dolari pentru constructia unei fabrici la Ploiesti, care va produce echipamente de suprafata pentru pietele de profil. Uzina, care va fi inaugurata la mijlocul anului viitor, va avea 300 de angajati si se va intinde pe o suprafata de 11.500 metri patrati. Fabrica va produce echipamente de suprafata, cum ar fi capete de sonda si de eruptie, pentru pietele de profil din Europa, Africa, Rusia si zonele marilor Mediterana si Caspica.
"Este o investitie logica pentru noi in acest moment, tinand cont de cererea actuala, de proiectele existente si viitoare precum si de planurile de dezvoltare ale clientilor nostri din aceste regiuni", a declarat directorul general al companiei, Sheldon Erikson.
Compania americana Cameron produce echipamente, sisteme si servicii pentru controlul fluidelor in industria petroliera si a gazelor. Societatea a cumparat, in noiembrie 2007, uzina Sterom din Campina, unde fabrica in prezent produse pentru pompaj artificial si echipamente standard de suprafata.
Uzina din Campina produce echipament pentru instalatii de productie conventionale, in vreme ce fabrica din Ploiesti va face produse mai scumpe, pentru aplicatii mai complexe, potrivit directorului companiei.
Rezultatele uzinei Cameron din Campina au fost apreciate ca "favorabile" de catre presedintele Grupului de Foraj si Sisteme de Productie din cadrul companiei Cameron, John Carne. "Orientarea fabricii de la Ploiesti spre productia de echipamente de suprafata sofisticate va permite celorlalte uzine sa-si canalizeze resursele spre productiile lor de baza si ne va permite sa venim in intampinarea cererii crescande de echipament de suprafata de inalta tehnologie", a adaugat John Carne.
Compania Cameron produce capete de eruptie subacvatice in Marea Britanie, supape si conectori pentru conducte in Irlanda, sisteme de control in fabrica din Germania si echipamente de foraj in fabrica din Franta. Cameron mai detine unitati de productie in SUA, Singapore, America de Sud si Malaezia.
Compania Cameron are sediul central in Houston (Texas) si are, la nivel mondial, un numar de 12.400 de angajati. Compania a raportat in 2006 venituri de 3,7 miliarde de dolari. Firma a fost cunscuta sub numele de Cameron Cooper Corporation pana anul trecut, cand actionarii au decis schimbarea numelui in Cameron.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice