Unicredit Tiriac Bank Decebal isi bate joc de clienti
Data publicarii: 13-08-2007 | Finante-BanciSi in consecinta si de mine un nefericit posesor de cont la aceasta sucursala din Bucuresti. Pe data de 16 iulie la ora 14:00 "m-am deplasat" cu optimism la sucursala Unicredit Tiriac din B-dul Decebal pentru a-mi face un card embosat pentru plati online (pentru persoane fizice). Pana am aflat cine se ocupa, pana am luat un loc si am zis ce vreau s-a facut ora 14:10. Totul bine si frumos pana aici, mai ales ca deja stiam exact ce produs imi doresc. Ca sa imi fac card trebuie sa-mi deschid cont iar daca tot imi fac cont in lei mi-am zis sa nu-l las singur sa se plictiseasca si sa-l mai fac vecin si cu inca 2 in valuta.
In idealismul meu la care s-a adaugat si multa ingaduinta mi-am inchipuit ca nu am cum sa pierd mai mult de 15 minute completand acte si semnand. Din pacate pentru mine dom'soara Anamaria, al carui nume l-am aflat de la colegii ce o strigau, avea alte planuri, asa ca dupa ce s-a mai ocupat de inca 2 clienti in timp ce eu stateam la birou, dupa ce a mai dat vreo 3-4 telefoane in stanga si in dreapta, dupa ce m-a pus sa astept din x motive, marele proces, fundamentul institutiilor bancare, marele cont a fost definitivat. Cat era ceasul ? Incredibil 15:28 de minute!!!
Graba cica strica treaba la Unicredit Tiriac Decebal
Pentru ca aveam experienta anului trecut cand a durat o vesnicie + 1 concediu de o luna sa imi vina un card, am intrebat cat dureaza acum realizarea lui. Raspunsul angajatei Anamaria: "5 zile de obicei, maxim 7". Am ridicat din spranceana a indoiala si am rugat-o sa ma sune cand vine sau daca dureaza mai mult, iar dansa mi-a spus "Bineinteles".
Zilele au trecut, canicula si codurile colorate s-au dus si ele, au venit ploile si la sfarsitul lunii iulie m-am dus sa vad ce se intampla cu plasticul meu. Am intrat in sucursala si l-am intrebat pe un "nene" de la receptie daca poate sa-mi dea vreo informatie. Cu o politete "in sictir" mi-a spus: "Nu stiu, nu cu mine vorbiti, mergeti la colegii mei, eu nu ma ocup de carduri". De la colegii lui am aflat ca embosatu' nu a venit dar daca las un numar de telefon ei se vor interesa, vor da numarul meu mirobolantei colege Anamaria iar dansa sigur ma va suna :). Pauza ...
Dupa trei saptamani
Pe 7 august, fara niciun raspuns de la mega sucursala Unicredit Tirac si cu o disperata nevoie de a folosi plasticul pentru care deja asteptasem 3 SAPTAMANI = 21 de zile (de 4 ori mai mult decat prognoza profesionistei angajate), am ajuns din nou sa o intreb: 1. A venit cardul? si 2. De ce nu m-a sunat sa-mi spuna ce se intampla? Dupa mai multe miscari de mouse "tanti" m-a informat ca inca este in lucru si ca "sunt ZECI de carduri care trebuie sa vina, nu numai al meu" ... cu alte cuvinte sa nu mai "fac gat" ca sunt si altii in aceeasi situatie. La intrebarea 2 nu am primit raspuns insa am fost reasigurat ca atunci cand cardul isi va face aparitia o sa fiu deranjat cu un telefon. Am zambit ironic (poate, poate se prinde si de data asta suna) si am plecat.
Angajatii din Stefan cel Mare ar trebui sa dea lectii celor din Decebal
Intr-o excursie efectuata pe offroad-ul Stefan cel Mare pe 10 August, am aflat de la sucursala Unicredit Tiriac, unde, se pare angajatii stiu sa se poarte cu un client, faptul ca super cardu' embosatu' a fost finalizat in data de 2 August iar din 9 August de dimineata se odihneste in sucursala Decebal. Contrariat cum de se poate pe 2 ale lunii un card sa fie gata iar pe 7 el sa fie inca in lucru, am ras si am rostit in gand cateva cuvinte de bine pentru profesionista Anamaria grabindu-ma sa ajung in cartier pentru a-l baga in portofel. Ma gandesc serios ca atunci cand mi-a zis despre cardul inca in lucru, miscarile de mouse erau pentru a continua partida de "Solitaire" de pe desktop.
Comportament de functionar bancar: domnu', v-a venit cardu'!
La ora 14:00, la sucursala Decebal, intrasem deja in posesia mult asteptatului produs bancar. Tot ce mai aveam de facut era sa primesc PIN-ul. Operatiunea s-a produs langa biroul angajatei, care atunci cand m-a vazut, a rostit minunata propozitie: "AAaaaaaaaaaaaaa, Domnu' Campuuuuu, v-a venit cardul" :) Am tinut sa-i multumesc ca m-a sunat si i-am zis ca niste angajati Unicredit cu respect pentru clienti m-au informat, cu toate ca nu era neaparat treaba lor, ce s-a intamplat si cand pot sa ma duc sa-mi iau plasticul cauzator de nervi. In loc sa isi ceara niste scuze pentru "incurcatura", madam s-a ridicat iritata si a tinut sa clarifice situatia, absurd, in favoarea ei. "De fapt pe dumneavoastra ce v-a deranjat? Ca ati asteptat sa va vina un card?".
Am plecat nervos din banca, cu gandul ca, daca vrei sa faci ceva la minunata sucursala, primesti gratis din partea bancii si a angajatilor incompetenti, si niste nervi si un fir de par alb.
Paznicul a devenit Personal Banker
Angajatii sunt oglinda unei banci. In conditiile in care tone de sucursale apar peste noapte in locul merceriilor, spalatoriilor sau a shaormariilor, iar angajatii buni si cei pilosi sar din banca in banca pe salarii mai bune, criza de personal calificat este din ce in ce mai mare. Criza care, se pare, a lovit si Unicredit Tirac Bank. Apropos, daca nu stiai. Acum daca vrei extrasele de cont, te trezesti ca paznicul sucursalei scotoceste prin sertare si ti le da, doar cu o mana, cealalta este, de obicei, in nas. Probabil este noul model de Personal Banker.
Cardul este emis de o banca inexistenta
Nu ti-am zis de card :) Dupa 3 saptamani si ceva de asteptare am primit de la Unicredit un plastic embosat apartinand unei banci ce nici nu mai exista. Scrie mare: HVB Tiriac Bank :) E ca si cum te uiti la un film prost dar faza de la final te face sa razi in hohote si iti mai trece supararea ca ai pierdut timpul aiurea. Ma intreb daca ATM-ul de pe Decebal care merge cand vrea el o sa imi ia comision interbancar ;)
Cred ca un slogan mai bun era: "O lucra Lucian la Unicredit dar din pacate si Anamaria"
sau "O lucra Lucian la Unicredit dar clar nu la sucursala Decebal"
Andu Campu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice