MasterCard testeaza in Italia plata cu cardul fara obligatia introducerii codului PIN
Data publicarii: 08-08-2007 | InternationalMasterCard lanseaza, in colaborare cu divizia bancara a Postei Italiene,un program pilot in Italia pentru ca tranzactiile sub 25 de euro sa fie efectuate prin intermediul unui cititor PayPass, fara sa fie nevoie de introducerea codului PIN sau de semnarea unor chitante, a anuntat miercuri compania.
Banco Posta, divizia bancara a companiei postale italiene Poste Italiane, va demara pana la sfarsitul lui 2007 programul pilot care va dura intre sase si opt luni pentru posesorii sai de carduri, care vor beneficia de un card MasterCard PayPass. Acesta va fi disponibil pentru cumparaturi si poate fi utilizat in orasele Milano si Roma la cinematografe, fast food-uri, retele de restaurante, supermarket-uri si alte magazine.
Posesorii nu mai trebuie sa aiba la ei numerar, sa introduca codul PIN sau sa semneze chitante. Pentru o securitate sporita, cumparaturile de valoare mai mare vor necesita in continuare introducerea codului PIN si semnatura, se mai arata in comunicat.
"Prin lansarea programului pilot de plati cu tehnologia MasterCard PayPass, in colaborare cu divizia bancara a Banco Posta facem un pas important in Europa pentru a inlocui cu usurinta numerarul, beneficiind in acelasi timp de securitate", a declarat vicepresedintele Global PayPass al MasterCard Worldwide, Cathleen Conforti.
MasterCard a inceput sa introduca platile care nu mai necesita introducerea cardului intr-un aparat obisnuit pentru plata cu cardul la comercianti (contactless) in Europa in 2006, cand impreuna cu Grupul Royal Bank of Scotland a implementat in Marea Britanie primul proiect pilot bazat pe tehnologia "contactless" MasterCard PayPass.
In primul trimestru al acestui an, pe piata existau peste 14 milioane de carduri si dispozitive MasterCard PayPass, acceptate la peste 51.000 de unitati comerciale din intreaga lume.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman