Bursa de Valori Bucuresti va introduce tranzactionarea certificatelor de alocare
Data publicarii: 08-08-2007 | Finante-BanciConducerea Bursei de Valori Bucuresti a prezentat miercuri certificatele de alocare, valori nominale asociate actiunilor noi emise in cadrul majorarilor de capital social, decizie luata in vederea diversificarii instrumentelor financiare pe piata romaneasca de capital.
Printre cauzele care au condus la necesitatea introducerii certificatelor de alocare o importanta majora a avut-o durata mare de timp care trece intre inregistrarea majorarii de capital social al unei companii la institutiile abilitate (Oficiul Registrul Comertului (ORC), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Depozitarul Central) si momentul in care noile actiuni se pot tranzactiona la Bursa de Valori Bucuresti, au precizat reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti.
Prin aceste certificate de alocare, actionarii isi pot valorifica actiunile viitoare inainte de a fi inregistrate la Depozitarul Central.
Ele vor fi inregistrate la CNVM si dupa aceasta inregistrare sunt liber transferabile. Certificatele de alocare sunt atasate actiunilor nou emise care au fost platite integral. Sunt emise in raportul: un drept de alocare la o actiune. Valoarea nominala a drepturilor de alocare este zero si au doar valoare intrinseca data de actiunea atasata.
Certificatele de alocare se vor tranzactiona si actiunile folosind acelasi sistem si aceleasi reguli. Sunt emise pe termen scurt si ajung la maturitate dupa inregistrarea majorarii de capital la ORC, sau dupa ce majorarea de capital este declarata nula de catre o instanta judecatoreasca.
Certificatele de alocare pot fi folosite doar in cadrul majorarilor de capital efectuate prin emiterea de noi actiuni, sau prin oferta publica de vanzare primara, prin incorporarea rezervelor, prin acordare de dividend sub forma de actiuni, prin acordarea de actiuni pentru membrii din conducerea companiei sau pentru angajatii companiei, sau prin aport in natura, aport in numerar, fuziune prin absorbtie, oferta publica de vanzare de oligatiuni convertibila in actiuni si prin conversia datoriilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman