Credit ipotecar doar cu pasaportul
Data publicarii: 01-08-2007 | Finante-BanciO banca din Romania le ofera persoanelor nerezidente posibilitatea sa contracteze un imprumut pentru achizitionarea unui teren ori a unei locuinte, noteaza Cotidianul. Piraeus Bank are in portofoliu un astfel de credit ale carui caracteristici sint aproape identice cu imprumuturile pentru cetatenii romani. Difera insa conditiile de acordare si actele necesare. Veniturile care se iau in considerare sint acelea provenite din salarii si din pensii, in proportie de 80%. In calculul eligibilitatii si al sumei maxime ce poate fi obtinuta se va lua in considerare o cota de 40% din ceea ce ramine dupa ponderarea cu 80%. Virsta maxima pina la care poate fi rambursat creditul este de 65 de ani.
Solicitantul trebuie sa dovedeasca o vechime totala in munca de minimum 12 luni si de minimum trei la actualul loc de munca. Solicitantul trebuie sa se prezinte la institutia de credit cu pasaportul si cu un document emis de angajator si tradus in limba romana. Din acest document trebuie sa reiasa datele de identificare ale angajatorului, salariul net aferent ultimelor trei luni, tipul contractului de munca, data angajarii si data expirarii contractului in cazul in care este un contract incheiat pe o perioada determinata. In rest, la fel ca in toate celelalte cazuri, este nevoie de o cerere de credit, de o declaratie de acord, de actele de proprietate ale imobilului vizat si de documentatia cadastrala.
Caracteristicile produsului de creditare disponibil cetatenilor straini nu difera de caracteristicile disponibile cetatenilor romani eligibili. Astfel ca solicitantul strain are de ales intre doua variante ale creditului ipotecar. Una consta intr-un credit ipotecar cu rata dobinzii de 9,5% variabila, pentru care se aplica un comision up-front de acordare de 2% din valoarea creditului si 0,03% comision de administrare lunara aplicat tot la valoarea initiala a creditului.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice