Erste negociaza cu sindicatele relocarea a jumatate din personalul BCR
Data publicarii: 31-07-2007 | Finante-BanciReorganizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) antreneaza mai mult de jumatate din angajati, dar miscarea a 7.000 de salariati nu presupune concedieri, ci relocari, chestiune care se discuta cu sindicatele, a declarat, marti, presedintele Erste, Andreas Treichl. "Purtam discutii cu sindicatele si nu vreau sa comentez mai mult. Este vorba despre mutarea a 2.700 de angajati catre front office, la lucrul cu clientii, din back office. In plus pentru a sustine dezvoltarea retelei avem nevoie de 1.000 de angajati care sa lucreze in noile unitati.. Nu ne angajam intr-un proces de tipul concedieri urmate de angajari. E un proces pe termen lung pe care il avem in plan. Speram sa avem parte de o tranzitie usoara in Romania, cum a fost in cazul Austriei", a spus presedintele Erste Bank, Andreas Treichl. "Cativa vor trebui sa plece, multi vor ramane", a adaugat Treichl.
BCR are o retea de 506 unitati, la care va adauga inca 87 pana la finalul acestui an."Vom avea aproximativ 600 de unitati pana la finalul acestui an si un obiectiv de a extinde reteaua BCR la 670 de unitati la finalul anului 2009", a spus Treichl.
"Rezultatele financiare ale BCR pe primul semestru au fost foarte favorabile, in ciuda faptului ca am rasturnat banca", a spus Treich, referindu-se la reorganizarea activitatii.
"Am separat activitatile comerciale, de supraveghere a riscului, am centralizat activitatea in 41 de centre regionale. Toata activitatea de centralizeaza apoi la Bucuresti", a spus Treichl.
Potrivit statisticlor Erste Bank numarul salariatilor BCR a scazut in primele sase luni cu 3,1% (424) , pana la 13.068 salariati, de la 13.492 cati erau la finalul anului 2006.
Profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului financiar Banca Comerciala Romana (BCR) a a crescut in primul semestru din 2007 cu 21,4%, de 464,6 milioane lei (139,5 milioane euro), fata de perioada simlara din 2006, datorita cresterii veniturilor.In primul semestru al anului trecut BCR a avut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 382,8 milioane lei (107,8 milioane euro), informeaza banca.
Cresterea profitului net s-a datorat unui avans al veniturilor operationale, in primul semestru, cu 23,3%, de la 1.176,1 milioane lei (331,3 milioane euro) la 1.450 milioane lei (435,4 milioane euro), care a compensat semnificativ urcarea cu 19,5% a cheltuielilor administrative generale, a mentionat BCR.
"In timp ce am accelerat procesul de integrare in cadrul Grupului Erste Bank am reusit sa obtinem rezultate foarte bune in raport cu obiectivele stabilite pentru semestrul I 2007 si, mai mult, in extinderea portofoliului nostru de afaceri. Sunt increzator ca vom continua sa ne intarim pozitia pe piata romaneasca prin indeplinirea obiectivelor stabilite pentru anul 2007 si prin sporirea capacitatii noastre de a crea valoare in beneficiul actionarilor, clientilor si angajatilor nostri", a decarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice