Majorarea costurilor a erodat profitul Western Union in primul semestru
Data publicarii: 25-07-2007 | InternationalProfitul net al Western Union a scazut in prima jumatate a lui 2007 cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut pana la 438,7 milioane dolari, ca urmare a declinului afacerilor de pe piata americana si din Mexic, precum si a costurilor presupuse de separarea de First Data si de listarea la bursa. Veniturile companiei au urcat in primele sase luni ale acestui an cu 8% fata de primul semestru din 2006, pana la 2,33 miliarde dolari, se arata in raportul financiar publicat marti de Western Union.
Costurile totale ale Western Union au urcat cu 12%, pana la 1,7 miliarde dolari, in primul semestru al anului. In aceeasi perioada din 2007, profitul operational a scazut cu 2%, la 627,3 milioane dolari.
Castigul pe actiune a scazut cu 11%, la 0,51 dolari, fata de 0,57 dolari in primele sase luni din 2006, mai arata raportul companiei.
Profitul net al companiei a scazut in al doilea trimestru al acestui an cu 7%, la 204,5 milioane dolari, de la 218,9 milioane dolari in aceeasi perioada a lui 2006, in timp ce veniturile au crescut cu 8%, pana la 1,202 miliarde dolari intre lunile aprilie si iunie 2007. Profitul operational a fost de 322,7 milioane in al doilea trimestru, in scadere cu 1% fata de perioada similara din 2006, mai arata comunicatul Western Union.
Castigul trimestrial pe actiune a fost de 0,26 dolari, in scadere cu 10% fata de al doilea trimestru din 2006.
Profitul trimestrial pe actiune a fost afectat de costuri asociate listarii companiei la bursa, de 0,04 dolari/actiune, in crestere graduala, pe care compania nu le avea in al doilea trimestru al anului trecut, cand era o divizie a First Data.
Profitul net din al doilea trimestru al Western Union, de 205 milioane dolari, a fost afectat de costurile de 47 milioane dolari pentru dobanzile inainte de impozitare, fata de acelasi trimestru din 2006. Ponderea efectiva a impozitelor in trimestrul al doilea a scazut la 31%, de la 32% in al doilea trimestru al anului trecut, mai precizeaza compania.
Pe fondul dezbaterilor publice legate de problema imigratiei si unei stari extinse de slabiciune pe piata americana, tranzactiile intre persoane fizice au avut de suferit pe piata americana, ducand la o scadere cu 10% a veniturilor si cu 5% a tranzactiilor in al doilea trimestru, mai arata raportul.
"Western Union pune in practica o strategie in patru pasi pentru imbunatatirea rezultatelor afacerii din Mexic. Ca urmare, volumul tranzactiilor a crescut cu 5% si s-a consolidat pe parcursul trimestrului doi, cu un avans de 9% in iunie. Compania estimeaza ca declinul veniturilor din Mexic cu 7% din al doilea trimestru va fi redus in cursul anului", se mai precizeaza in raportul companiei.
In timpul celui de-al doilea trimestru, Western Union a rascumparat 7,8 milioane de actiuni, pentru 168 milioane dolari, la un cost mediu de 21,61 dolari pe actiune. Compania a rascumparat, in total, 13,8 milioane actiuni, pentru peste 300 milioane dolari si dispune de inca 700 milioane dolari, potrivit planului de rascumparare aprobat de board, mai anunta compania.
Western Union doreste sa accelereze procesul de rascumparare a actiunilor si tinteste sa rascumpere actiuni in valoare de 300 pana la 400 milioane dolari in a doua jumatate a lui 2007.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului