Ghetea: Ideal ar fi ca CEC-ul sa devina un grup financiar
Data publicarii: 24-07-2007 | Finante-BanciPresedintele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Radu Gratian Ghetea, a declarat ca ar fi ideal pentru CEC sa devina liderul un grup financiar bancar care sa aiba in compunere si alt tip de societati. "Ar fi ideal ca CEC-ul sa fie un grup financiar si probabil ca in viitor? se va ajunge la asa ceva. Dar personal consider ca in acest moment CEC-ul n-ar trebui sa aiba ca prioritate constituirea unui astfel de grup. Daca actionarii decid altfel, atunci presedintele trebuie sa mearga in directia care i se cere" a declarat Ghetea, confirmand astfel faptul ca preluarea unei societati de asigurari este posibila.
In urma cu doua luni Radu Gratian Ghetea a declarat ca?a primit o oferta de a cumpara o firma de asigurari si analizeaza propunerea, insa ar putea renunta la proiectul unei banci pentru locuinte. "Am primit o oferta sa cumparam o societate de asigurari, dar nu am luat inca o decizie". El a mentionat ca va fi nevoie sa se faca studii suplimentare, inclusiv pentru o eventuala infiintare a unei firme noi de profil.
Cel mai sigur este vorba despre preluarea companiei de asigurari Asiban, la care Casa de Economii si Consemnatiuni detine?25 la suta din capital.
Capitalul Asiban este impartit in transe egale de patru banci BRD Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si BCR, fiecare cu o participatie de 25% din capital.
Compania de asigurari Asiban a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 138,8 milioane lei (41,4 milioane euro) in primul trimestru al anului, cu aproape 30% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.
BRD Groupe Societe Generale si Banca Comerciala Romana si-au anuntat deja intentia de a vinde participatiunile detinute la Asiban.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani