Bucurestenii, locul 3 in topul mondial al necinstitilor
Data publicarii: 24-07-2007 | LifestyleLocuitorii Capitalei s-au clasat pe locul 3 in topul mondial al "necinstitilor" care si-au insusit un telefon gasit, noteaza Cotidianul. Peste jumatate dintre bucuresteni (53%) au dovedit ca nu sint cinstiti in urma testului pe care reporterii revistei "Reader's Digest" (RD) l-au facut pe 4 si 5 aprilie 2007, cind au "uitat" 30 de telefoane Nokia 2610 in trei locuri aglomerate din Capitala: la un supermarket din Militari, in Piata Universitatii si in Parcul Cismigiu. 16 dintre locuitorii Capitalei care au dat cu nasul de telefoanele plasate, cu o valoare estimativa de 200 de lei fiecare, si le-au insusit, iar 14 le-au inapoiat reporterilor RD, potrivit unui comunicat al revistei. Noua dintre cei care au luat mobilele aveau intre 30 si 40 de ani, cinci aveau intre 50 si 60 de ani, unul avea 20 de ani, iar altul 14 ani.
"Studiul", realizat la nivel international de reporterii revistei, plaseaza Romania in topul celor mai necinstite tari, pe locul trei, fiind surclasata de locuitorii din Kuala Lumpur si Hong Kong, ambele cu doar 13 telefoane returnate. Alaturi de aceste tari, telefoanele mobile au mai fost plasate in capitalele altor 29 de tari, intre care Canada, Suedia, SUA, Ungaria, Polonia, Franta si Olanda.
La nivel mondial, testul RD a relevat ca aproape 70% dintre telefoane au fost inapoiate, adica peste 650 din totalul celor plasate, si circa doua treimi dintre cele 30 de telefoane "pierdute" in fiecare oras. Cea mai mare rata de returnare a mobilelor pierdute intentionat s-a inregistrat in Ljubljana, capitala slovena cu o populatie de numai 267.000 de locuitori, unde un singur telefon dintre cele 30 nu a fost returnat proprietarului. Pe locurile doi si trei s-au clasat Toronto si Seul, cu 28, respectiv 27 de mobile returnate.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani