Credit Europe Ipotecar fuzioneaza cu Credit Europe Servicii Financiare
Data publicarii: 24-07-2007 | AfaceriActionarii Credit Europe Ipotecar IFN SA (CEI) si Credit Europe Servicii Financiare IFN SA (CESF) au hotarat pe 12 iunie fuziunea celor doua companii, pentru a scadea costurile, se arata in Monitorul Oficial. Fuziunea va avea loc prin absortia de catre CEI (in calitate de societate absorbanta) a CESF (in calitate de societate absorbita). Astfel, CESF va fi dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul acesteia (activele si pasivele) va fi transferat in totalitate catre CEI, care va prelua si activitatea si operatiunile desfasurate in prezent de CESF.
Credit Europe Ipotecar are o contributie neta la fuziune de 9,78 milioane lei, iar Credit Europe Servicii Financiare de 2,89 milioane lei, reprezentind activul net al societatilor la sfarsitul anului trecut.
"Fuziunea celor doua societati CEI si CESF este considerata ca fiind necesara in vederea simplificarii si consolidarii structurii actionariatului. In plus, fuziunea va aduce economii substantiale prin reducerea structurilor paralele administrative si de management", se arata in Monitor.
CEI va prelua activul si pasivul CESF fara sa emita noi actiuni sau sa majoreze capitalul social din cauza ca societatea absorbita (CESF) detine un activ negativ.
Capitalul CEI inaintea procesului de fuziune insuma 12,32 milioane lei, reprezentind 1.232.220 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei, iar capitalul CESF insuma 760.630 lei, reprezentind 76,063 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.
Contributia neta a unei actiuni CEI dupa fuziune este de 6.890.795 lei, iar valoarea contabila a unei actiuni CEI este de 5,59 de lei.
Actionariatul celor doua societati are urmatoarea structura, Credit Europe Bank (Olanda) NV detine 99,96%, iar Turhan Cemal Beriker, Enver Murat Basbay, Faith Cayici si Cemal Ahmet Yildirim detin cite o actiune.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman