Credit Europe Ipotecar fuzioneaza cu Credit Europe Servicii Financiare
Data publicarii: 24-07-2007 | AfaceriActionarii Credit Europe Ipotecar IFN SA (CEI) si Credit Europe Servicii Financiare IFN SA (CESF) au hotarat pe 12 iunie fuziunea celor doua companii, pentru a scadea costurile, se arata in Monitorul Oficial. Fuziunea va avea loc prin absortia de catre CEI (in calitate de societate absorbanta) a CESF (in calitate de societate absorbita). Astfel, CESF va fi dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul acesteia (activele si pasivele) va fi transferat in totalitate catre CEI, care va prelua si activitatea si operatiunile desfasurate in prezent de CESF.
Credit Europe Ipotecar are o contributie neta la fuziune de 9,78 milioane lei, iar Credit Europe Servicii Financiare de 2,89 milioane lei, reprezentind activul net al societatilor la sfarsitul anului trecut.
"Fuziunea celor doua societati CEI si CESF este considerata ca fiind necesara in vederea simplificarii si consolidarii structurii actionariatului. In plus, fuziunea va aduce economii substantiale prin reducerea structurilor paralele administrative si de management", se arata in Monitor.
CEI va prelua activul si pasivul CESF fara sa emita noi actiuni sau sa majoreze capitalul social din cauza ca societatea absorbita (CESF) detine un activ negativ.
Capitalul CEI inaintea procesului de fuziune insuma 12,32 milioane lei, reprezentind 1.232.220 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei, iar capitalul CESF insuma 760.630 lei, reprezentind 76,063 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.
Contributia neta a unei actiuni CEI dupa fuziune este de 6.890.795 lei, iar valoarea contabila a unei actiuni CEI este de 5,59 de lei.
Actionariatul celor doua societati are urmatoarea structura, Credit Europe Bank (Olanda) NV detine 99,96%, iar Turhan Cemal Beriker, Enver Murat Basbay, Faith Cayici si Cemal Ahmet Yildirim detin cite o actiune.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii