Primarii milionari ai Bucurestiului
Data publicarii: 23-07-2007 | PoliticaApartamente, case de vacanta, masini de lux, salupe, bijuterii, obiecte de aur si conturi de sute de mii de euro. Cam asta au reusit sa agoniseasca, intr-o viata de om, primarii marilor orase din Romania. Desi multi din ei au pus 'la ciorap' sume considerabile, pentru zile negre sau pentru urmasi, nu putini sunt cei care nu si-au trecut in declaratia de avere nici macar un automobil, noteaza Libertatea. Deh, e mai ieftin si mai comod sa te plimbi cu masina de serviciu!
Primarul Capitalei - cel mai bogat ales local
Un edil care traieste pe picior mare este Adriean Videanu. Din banii pusi deoparte, Videanu si-a asigurat nu una, ci doua locuinte in mijlocul Capitalei. Potrivit propriei declaratii de avere, el are un apartament la Piata Alba Iulia si un altul pe Calea Calarasi. Familia locuieste intr-o vila de 300.000 de euro care nu apare insa in declaratie. Bijuteriile si celelalte obiecte valoroase ale familiei ajung la peste 200.000 euro.
Andrei Chiliman - 2.160.340 €
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este unul din cei mai instariti edili ai Bucurestiului. In declaratia sa de avere, Chiliman abia a avut loc sa-si insiruie toate proprietatile. Mostenite, cumparate sau donate, puse cap la cap, Chiliman are nici mai mult, nici mai putin de sapte case si opt terenuri. In plus, primarul mai are o limuzina marca Audi si un Volkswagen Golf.
Ontanu spune ca nu are masina
Pe langa cele doua locuinte din Voluntari si apartamentul din Bucuresti, primarul Neculai Ontanu detine obiecte de arta in valoare de 25.000 euro. Din 2005, Ontanu are un credit ipotecar la o banca, in valoare de 77.500 euro, pentru construirea casei din comuna ilfoveana Voluntari, unde locuieste acum.
Poteras se poate lauda ca este proprietarul a trei masini
Edilul sectorului 6, Cristian Poteras, este considerat unul dintre cei mai bogati primari din tara. Conform declaratiei de avere, are o locuinta in Bucuresti si trei masini, dintre care un super Lexus RX.
Averea lui Vanghelie, necunoscuta
Despre primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, se stie ca are foarte multi bani. Declaratia lui de avere insa ramane necunoscuta publicului. Singura certitudine este doar casa in care locuieste, din bd. Dacia.
Negoita, casa in Balotesti
Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, detine un apartament in Bucuresti, o casa in Balotesti si doua terenuri, in Balotesti si, respectiv, Campina. Primarul mai detine active financiare in valoare de 30.000 lei.
Inimaroiu are un Oltcit
Potrivit declaratiei de avere, Adrian Inimaroiu este unul din cei mai saraci primari. El are un singur apartament in Bucuresti si doua parcele de teren, despre care nu specifica insa unde sunt situate. Si la capitolul auto sta la fel de prost: are un Cielo si un... Oltcit din 1989.
Integral in Libertatea
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii