Divizia Internationala a Provident Financial devine International Personal Finance
Data publicarii: 18-07-2007 | Finante-BanciDivizia Internationala a Provident Financial plc s-a desprins de activitatea sa din Marea Britanie, devenind astfel o companie de sine statatoare. Compania nou infiintata se numeste International Personal Finance si, incepand cu 16 iulie, este listata separat la Bursa din Londra, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In tara noastra, compania isi continua activitatea sub numele de Provident Financial Romania.
Provident Financial a fost infiintata in 1880 si este lider in furnizarea de credite la domiciliu in Marea Britanie si Irlanda. In 1997, compania a pus bazele diviziei sale internationale, lansand o operatiune in Polonia si ulterior in Cehia, Ungaria, Slovacia, Mexic si Romania. Intreaga sa activitate la nivel international - care cuprinde 1,8 milioane de clienti, 28.000 de agenti si peste 5.000 de angajati - a fost transferata catre International Personal Finance.
In Romania, compania este prezenta din 2006, acordand imprumuturi de valoare mica, in numerar, direct la domiciliul solicitantilor. Desi compania-mama din Marea Britanie a devenit International Personal Finance, Provident Financial Romania isi pastreaza numele, oferind in continuare imprumuturi sub marca Provident.
"Infiintarea International Personal Finance este o confirmare a succesului pe care creditul la domiciliu il are pe pietele din intreaga lume, fiind o realizare remarcabila dupa 10 ani in care am construit si consolidat divizia internationala. Este un moment important pentru Provident Financial Romania, care marcheaza in acelasi timp incheierea fazei pilot demarate in aprilie 2006 si decizia de extindere a operatiunilor la nivel national", a declarat Steve Rice, directorul general al Provident Financial Romania.
In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Compania ofera imprumuturi de valoare mica, intre 400 la 2.000 de lei pe o perioada cuprinsa intre 26 si 52 de saptamani. Produsele sale sunt disponibile in Bucuresti si in alte orase din sudul si centrul tarii.
Este de asteptat ca infiintarea International Personal Finance sa aiba un impact pozitiv si sa conduca la rezultate operationale si financiare superioare atat in Marea Britanie, cat si in cazul companiei nou infiintate. In ceea ce priveste activitatea din Romania, International Personal Finance isi propune sa atinga potentialul maxim al pietei prin extinderea operatiunilor la nivel national in urmatorii 4-5 ani. Compania preconizeaza ca va obtine profit in Romania in 2010.
International Personal Finance este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt si fara giranti, direct la domiciliul clientilor. Succesul sau se bazeaza pe angajamentul asumat de a deveni un lider la nivel international in furnizarea de servicii financiare simple, corecte si transparente.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani