Turismul parlamentar a costat 2 milioane de euro
Data publicarii: 13-07-2007 | EconomieAlesii au vizitat pe bani publici, printre altele, Tanzania, Noua Caledonie, Guyana Franceza si Madagascar, noteaza Cotidianul. Institutul pentru Politici Publice (IPP) a prezentat joi un studiu privind deplasarile in interes de serviciu ale parlamentarilor romani in strainatate in perioada 1 ianuarie 2005 - 31 octombrie 2006. Conform studiului, suma totala decontata de alesi de pe urma deplasarilor s-a ridicat la doua milioane de euro. 204 deputati (din 331) au totalizat 4.095 de zile de deplasare, iar 111 senatori (din 137), 2.215 zile.
La Camera, Adrian Severin si Minodora Clivetti (ambii PSD) sint lideri cu 182, respectiv 168 de zile petrecute in strainatate. Severin a avut cele mai multe deplasari pe linie de OSCE, fiind raportor al acestui organism, iar Clivetti pe linie de APCE, fiind membru in biroul de conducere si presedinte de comisie. La Senat, "conduc" in acest top Ilie Ilascu (PRM), cu 199 de zile de deplasari - APCE si Comisia interparlamentara Bucuresti-Chisinau, si Frunda Gyorgy, 106 zile de deplasari, el fiind seful delegatiei Romaniei la APCE.
Franta si Belgia reprezinta principalele "destinatii" ale parlamentarilor romani. Senatorii si deputatii au avut 319 deplasari in Franta si 182 in Belgia. La distanta foarte mare se afla SUA, Turcia si Germania, in fiecare din aceste state inregistrindu-se aproximativ 50 de deplasari.
Explicatia acestor diferente mari este simpla: in Franta si Belgia se afla majoritatea institutiilor si organismelor UE. S-au inregistrat insa si deplasari spre destinatii exotice, cum ar fi Noua Caledonie, Oman, Guyana Franceza, Tanzania sau Madagascar. Cu exceptia deplasarii din Oman, unde s-a desfasurat o actiune pe linie NATO, in celelalte state au avut loc intruniri pe linie de francofonie.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani