Piata Victoriei valoreaza 300 milioane de euro
Data publicarii: 13-07-2007 | ImobiliareValoarea de piata a celor trei cladiri de birouri din Piata Victoriei - America House, BRD Tower si Europe House - este de aproape 300 milioane de euro, estimeaza jucatorii din piata imobiliara. America House, scoasa acum la vanzare de catre dezvoltatorul imobilar GTC, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata imobiliara din Romania, poate fi considerata "perla coroanei", fiind evaluata la peste 100 milioane de euro.
"Europe House ar valora in acest moment 80 milioane de euro, iar BRD Tower - undeva la 100", a declarat pentru Business Standard Calin Clinciu, director de marketing al agentiei de consultanta imobiliara Euroest. Dezvoltatorul imobiliar GTC cauta cumparator pentru America House, situata in Piata Victoriei din Capitala. Suma pe care ar putea sa o obtina proprietarul cladirii este de peste 100 milioane de euro, spun surse din piata. Tranzactia este asteptata sa se finalizeze pana la sfarsitul anului.
"Un pas logic va fi achizitia de catre un fond de investitii a cladirii America House pana la finele lui 2007. Eu cred ca este un moment extrem de oportun pentru GTC sa incerce vanzarea cladirii", spune Alexandra Dimofte, managing partner in cadrul agentiei de consultanta imobiliara Eurisko. GTC doreste sa vanda cladirea in mod direct si nu va utiliza un intermediar, spune Dimofte.
Reprezentantii grupului GTC nu au dorit sa comenteze informatiile privind vanzarea America House. "Cred ca, anul trecut, GTC a dorit sa testeze piata, iar anul acesta, vazand randamentele in scadere, a luat decizia de a vinde cladirea", spune si Radu Lucianu, managing partner Eurisko. In 2006, randamentele pe piata imobiliara s-au situat la valori de peste 7%, insa, de la inceputul lui 2007, acestea au scazut pana la 6%, pe fondul majorarii ofertei de birouri de clasa A. "Anul trecut, un posibil motiv pentru care tranzactia nu a avut loc ar putea fi faptul ca mixul de chiriasi nu era complet.
Un pret corect de vanzare a cladirii pentru anul acesta este de minimum 100 milioane de euro", a declarat Mircea Cleciu, director general al agentiei de consultanta imobiliara Neocasa. "In prezent, exista zece fonduri de investitii care sunt interesate de achizitia imobilului", a adaugat Alexandra Dimofte. Printre ofertanti, spune aceasta, se regasesc cele mai mari fonduri de investitii active pe piata locala, precum Immoeast, Europolis, divizia de leasing imobiliar a Erste - Immorent, Fabian Capital, AIG/Lincoln si ING Real Estate. Randamentul la care s-ar putea finaliza tranzactia este asteptat sa se situeze sub pragul de 6%. "Este un moment bun pentru vanzarea America House, deoarece in piata exista multe oferte de calitate", a mai spus Dimofte.
Integral in Business Standard
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani