Industria IT din Romania, pe locul 40 in lume
Data publicarii: 11-07-2007 | IT&CIndustria IT din Romania ocupa locul 40 intr-un clasament mondial al competitivitatii, realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), cu un scor de 32.1 puncte. Romania a depasit tari ca India si Bulgaria, clasate pe locurile 46, respectiv 42, insa se afla in urma Turciei, situata pe pozitia 39. Romania depaseste in clasamentul competitiei industriei IT si tari ca Rusia, China, sau Ucraina.
Cea mai competitiva industrie IT apartine SUA, care ocupa locul unu in clasamentul EIU, urmata indeaproape de Japonia. Acestea sunt singurele tari care depasesc pragul de 70 de puncte.
Tara europeana cel mai bine clasata este Marea Britanie, pe locul 4, urmata de tarile scandinave: Suedia, Danemarca, Finlanda si Norvegia.
Primele clasate din fostul bloc comunist sunt Estonia si Portugalia, aflate pe locurile 25 si 26, la egalitate de puncte. Slovenia ocupa de asemenea un loc bun, inusmand 44,2 puncte.
Clasamentul este realizat de EIU pe baza a 25 de indicatori, impartiti in sase categorii calitative si cantitative distincte. in calcularea numarului de puncte, fiecare categorie are o anumita pondere. Mediul de cercetare si dezvoltare, precum si infrastructura IT si capitalul uman au constituit factorii esentiali de departajare, dar si mediul de afaceri, mediul legislativ, sau sutinerea dezvolarii industriei IT au contribuit la realizarea clasamentului.
in competitie au fost 64 de tari, provenind din sapte regiuni ale lumii. O diferenta mare intre industriile IT a fost facuta de regimul legislativ, SUA si tarile vest-europene beneficiind de un mediu superior competitorilor.
Antena3.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des