AOAR a initiat un grup de monitorizare a fondurilor structurale
Data publicarii: 05-07-2007 | AfaceriAsociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a initiat joi un grup format din reprezentantii patronatelor, sindicatelor, mediului de afaceri, bancilor si ONG-urilor pentru a monitoriza modul in care institutiile publice din Romania vor acorda fondurile structurale.
Activitatile monitorizate de grup privesc procesele de aprobare a programelor operationale sectoriale (POS), procesul de selectie a proiectelor, decontarile si incasarile fondurilor europene, precum si organizarea sesiunilor de depunere de proiecte.
Grupul va da publicitatii lunar un raport asupra activitatii ministerelor, autoritatilor administrative si autoritatilor locale. "Grupul isi propune sa prezinte modul in care s-au miscat autoritatile politice", a precizat reprezentantul AOAR, Cristian Parvan.
"Organizatiile din sistemul bancar romanesc au creat deja mecanismele pentru finantare dar se confrunta cu lipsa informatiilor concrete", a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru. Cand am contactat politicienii in legatura cu fondurile structurale am primit doar raspunsuri vagi si generale. Nimeni nu este in stare sa ne ofere informatii concrete cu privire la termene, responsabilitati si corelarile existente intre institutiile guvernamentale implicate in proiectele fondurilor structurale", a mai spus el.
Vicepresedintele AOAR, Constantin Bostina, considera ca fondurile structurale sunt destinate sa reduca decalajele economice dintre tarile europene, insa "daca Guvernul Romaniei amana acordarea fondurilor atunci va contribui la adancirea diferentelor dintre Romania si celelalte state membre".
Directorul general al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Mihaela Ciobotea, a spus ca institutia pe care o reprezinta nu poate definitiva un produs bancar de finantare atat timp cat nu se stie exact care sunt pasii necesari pentru acordarea fondurilor. "Din acest motiv avem resurse blocate", a spus reprezentantul CEC.
"Ne este teama ca banii europeni se vor cheltui in interese personale si nu publice", considera reprezentantul Confederatiei Patronatelor din Industrie (COMPIROM), Dumitru Constantin.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii