Generali a depus la CSSPP documentele pentru constituirea Generali Fond de Pensii
Data publicarii: 02-07-2007 | AfaceriIn contextul in care Romania se pregateste pentru introducerea sistemului obligatoriu de pensii private (pilonul II), Grupul Generali a depus in data de 25 iunie 2007, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), documentatia necesara constituirii societatii de pensii - Generali Fond de Pensii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
"Avem deja o echipa de conducere formata din specialisti in domeniul financiar, cu ajutorul carora pregatim strategia de implementare a activitatilor legate de pensii. Pana la 1 august vom pregati o echipa de agenti de marketing eficienta si suficient de mare care sa ofere romanilor servicii de calitate si informatiile de care au nevoie, astfel incat sa faca singuri alegerea fondului privat de pensii si sa nu fie distribuiti aleatoriu de catre Comisie" a declarat Ioan Vreme, Project Manager in cadrul Generali pentru pensiile private obligatorii. "In acelasi timp, compania noastra a achizitionat deja softul de administrare a pensiilor private, continand si modulele necesare gestiunii fondurilor de investitii. Noua companie Generali Fond de Pensii beneficiaza si de experienta reformei pensiilor in strainatate, in tari precum Polonia, Ungaria, Cehia unde Grupul Generali ocupa pozitii de top".
Generali Fond de Pensii si-a propus sa atraga la fondul sau de pensii peste 300.000 de participanti, ceea ce inseamna o cota de piata de aproximativ 12% din intreaga piata. Conform unui studiu realizat de catre Comisia Nationala de Prognoza (CNP), la cererea Guvernului, se estimeaza ca numarul angajatilor care vor adera la un fond de pensii obligatorii va fi de 2,7 milioane in 2008, urmand sa ajunga la circa 4,7 milioane in 2020.
"Intrarea pe piata pensiilor din Romania reprezinta o decizie fireasca pentru Generali si un punct important in strategia de dezvoltare a Grupului prin care se urmareste consolidarea pozitiei Generali Group in Europa de Est, o piata cu un potential imens de dezvoltare, ce inregistreaza rate de crestere a industriei asigurarilor printre cele mai mari din lume" a comentat Ioan Vreme.
Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand de la 1 august si pana la finele lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat. Angajatii cu varste cuprinse intre 35 - 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.
Angajatii care, pana la finele lunii noiembrie nu vor adera la un anumit fond de pensii private, vor fi distribuiti aleatoriu companiilor care vor activa pe aceasta piata. Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008.
In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de 8 ani.
Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume, un brand care se traduce prin siguranta si incredere acordata milioanelor de clienti de pe 5 continente. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala din Romania a Generali Asigurari este compusa din 76 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani